статьи

Підписаний Томос для української церкви

Томос, Стамбул, православна церква України

Статья. Томос, Стамбул, православна церква України

5 січня 2019-го року українська церква стала незалежною. В цей день у турецькому Стамбулі пройшла церемонія надання Томосу про автокефалію Православній Церкві України. Вселенський Патріарх підписав документ після урочистої молитви у Патріаршому Храмі Святого Георгія. Повідомляє ТСН.

Текст Томосу написаний на пергаменті. 6 січня 2019-го цей документ вручать Предстоятелю Православної Церкви України Митрополиту Київському Епіфанію. Відбудеться це після Божественної Літургії у Стамбулі. До Києва ж священний пергамент привезуть на Різдво. Вже 7-го січня цього року кияни та гості столиці зможуть побачити його на власні очі у Софії Київській.
 
Шлях до отримання незалежності у українського православ'я був довгим. Від початку незалежності України точилися спори щодо ситуації з церквами. Одночасно в країні були два патріархати - Київський та Московський, які постійно між собою сварилися.
 
15-го грудня 2018-го відбулася історична подія для України - було ухвалене рішення про створення єдиної Помісної Церкви - Православної Церкви України. Зробили це на Об'єднавчому Соборі представники українських церков. Також вони обрали предстоятеля ПЦУ Митрополита Київського Епіфанія. До того як стати Митрополитом ПЦУ, Епіфаній був Митрополитом Переяславським та Білоцерківським Української Православної Церкви Київського Патріархату.
 
Вже зараз кілька парафій Московського Патріархату у Вінницькій, Херсонській та Хмельницькій областях приєдналися до єдиної помісної Православної Церкви України.


читайте также:
Статья. Звільнення Валерія Залужного, причини, падіння рейтингу Зеленського
Звільнення Залужного
Статья. Українські діти загинули, війна, депортовані маленькі українці
Діти війни
Статья. Росія скоїла 457 злочинів проти журналістів і медіа в Україні
43 журналісти загинули на війні в Україні
Статья. Злочини проти журналістів під час війни РФ проти України
12 журналістів вбито під час війни РФ проти України
Статья. Дідівщина, самогубства, тортури в українській армії
Обличчя української армії


Поделиться:  
Опубликовать ВКонтакте Опубликовать в Facebook
Группы:  
Группа ВКонтакте Канал на YouTube

категория:
Клуб «Талия»
YouTube
Секреты женской
красоты и успеха :)
подписаться
Вступайте в Клуб «Талия»
x