статьи

Надія Савченко - кандидат у Президенти

Президентські вибори 2019, Надія Савченко

Статья. Президентські вибори 2019, Надія Савченко

Піти у Президенти, щоб змінити політичну систему України. З таким девізом йде на президентські вибори 2019, кандидатка Надія Савченко. Рішення про це схвалили одноголосно 26 січня цього року на з'їзді партії "Громадсько-політична платформа Надії Савченко". З'їзд нараховував близько 100 учасників з різних областей України. Повідомляє BBC.

Сама кандидатка та колишній народний депутат наразі перебуває у СІЗО. Савченко затримали 22-го березня 2018-го року. 23-го березня 2018-го Надію Савченко заарештували рішенням Шевченківського суду Києва на два місяці. З того часу, її арешт постійно продовжують. Цьому передувало зняття Верховною Радою України  депутатської недоторканості з неї та дозвіл на її затримання й арешт. Колишню парламентарку звинувачують в організації теракту у центрі української столиці, спробах державного перевороту та вбивстві керівників держави.
 
Надія Савченко будь-які обвинувачення відкидає й вважає свій арешт - свавіллям української влади. За час тримання під вартою, колишня нардеп кілька разів оголошувала голодування. Одне з них було у грудні минулого року. Савченко голодувала близько тижня. За цей час, за словами сестри Віри, у колишньої представниці українського парламенту суттєво погіршилися зір та слух. Тож вона була вимушена відмовитися від голодування, - запевнила Віра Савченко.
 
Що ж пропонує виборцям кандидат у Президенти України Надія Савченко? У партії Савченко запевнили, в основі програми їхньої кандидатки - концепція зміни політичної системи в Україні, задекларована ще в 2017-му році. Також Савченко хоче змінити адміністративний устрій України та "відмовитися від звичайної вертикальної моделі побудови держави". Серед передвиборних обіцянок колишньої парламентарки й відкликання політиків з виборчих посад та вирішення вагомих для українців питань за допомогою місцевих та всеукраїнських референдумів.


читайте также:
Статья. Звільнення Валерія Залужного, причини, падіння рейтингу Зеленського
Звільнення Залужного
Статья. Українські діти загинули, війна, депортовані маленькі українці
Діти війни
Статья. Росія скоїла 457 злочинів проти журналістів і медіа в Україні
43 журналісти загинули на війні в Україні
Статья. Злочини проти журналістів під час війни РФ проти України
12 журналістів вбито під час війни РФ проти України
Статья. Дідівщина, самогубства, тортури в українській армії
Обличчя української армії


Поделиться:  
Опубликовать ВКонтакте Опубликовать в Facebook
Группы:  
Группа ВКонтакте Канал на YouTube

категория: