статьи

Художник-переселенець з Луганська помер від голоду та холоду

Переселенці, Луганськ, байдужість влади

Статья. Переселенці, Луганськ, байдужість влади

Для того щоб зрозуміти - хороша чи погана влада - достатньо подивитися як живуть прості люди. Особливо ті, хто не може допомогти собі сам. Сироти, інваліди, люди похилого віку. У лютому 2019-го року не стало талановитого луганського художника Віктора Журавльова. Старенький митець фактично помер від холоду у житлі, яке надала держава.

Спочатку 80-річний відомий художник Журавльов жив у кімнаті санаторія "Тетерів" без опалення. Спасінням для чоловіка був обігрівач. Однак кілька тижнів тому, йому вимкнули й електрику. Тож немічний чоловік був вимушений спати у теплому одязі під кількома ковдрами. На жаль, і це не допомогло. Старенький помер від переохолодження. Раніше, у 2015-му, від холоду захворіла на запалення легенів та померла дружина художника. Про це повідомила у своєму Фейсбук активістка Раїса Гусейнова та написав веб-сайт zh.oblast.online.
 
Сталася трагедія у Коростишеві Житомирської області. Туди держава у 2014-му році переселила з непідконтрольних Україною територій частину людей. Серед яких - інваліди, онкохворі, старенькі. Дбати про їхнє благополуччя мали соціальні служби. Однак люди виявилися нікому не потрібними. Приміщення санаторія на даний момент не пристосовані для проживання - антисанітарія, грибок на стінах, відсутність умов для приготування їжі. А на додачу - ще й холод.
 
За словами вже покійного художника Віктора Журавльова, взимку, проживання тут - перетворило життя переселенців на тортури: "Мороз, 12 днів на холоді. День та ніч. Вже в мене хрипить все. Вбивство є кулями, наганом, а це вбивство через тортури".
 
Віктор Журавльов до останнього жив мистецтвом, писав картини та пробував продати їх. Мріяв про власну виставку у Києві. На жаль, мріям не судилося збутися.
 
Віктор Журавльов був заслуженим художником України, учасником обласних, всеукраїнських та міжнародних виставок живопису. За життя написав тисячі картин. Його роботи прикрашають галереї Німеччини, Італії, Японії, Норвегії.


читайте также:
Статья. Звільнення Валерія Залужного, причини, падіння рейтингу Зеленського
Звільнення Залужного
Статья. Українські діти загинули, війна, депортовані маленькі українці
Діти війни
Статья. Росія скоїла 457 злочинів проти журналістів і медіа в Україні
43 журналісти загинули на війні в Україні
Статья. Злочини проти журналістів під час війни РФ проти України
12 журналістів вбито під час війни РФ проти України
Статья. Дідівщина, самогубства, тортури в українській армії
Обличчя української армії


Поделиться:  
Опубликовать ВКонтакте Опубликовать в Facebook
Группы:  
Группа ВКонтакте Канал на YouTube

категория:
Клуб «Талия»
YouTube
Секреты женской
красоты и успеха :)
подписаться
Вступайте в Клуб «Талия»
x