статьи

Нацкорпус вимагає від Порошенка арешту Гладковських

Нацкорпус, Порошенко, Гладковські-Свинарчуки, пікет проти корупції в оборонці

Статья. Нацкорпус, Порошенко, Гладковські-Свинарчуки, пікет проти корупції в оборонці

9-го березня цього року активісти Нацкорпусу прийшли до Адміністрації Президента з вимогою арештувати усіх фігурантів корупційного скандалу у оборонці. Лозунг пікетувальників - "Свиначурків - за грати." Чотири тисячі мітингувальників з організації "Національний корпус" та "Національні дружини" пройшли колоною від Майдану Незалежності до Адміністрації Президента. Вже на Банковій протестанти побилися з поліцією.

Біля Адміністрації Президента, для охорони порядку, вишикувалися кілька сотень поліцейських та представників Нацгвардії. Пікетувальники намагалися прорвати кордон силовиків, використовуючи вибухові пакети, димові шашки та сльозогінний газ. Почалася бійка. Постраждали троє правоохоронців. Двом з них медична допомога була надана на місці, одного - шпиталізували з хімічним опіком ока. Однак, згодом, ситуація стабілізувалася. Повідомляє "Українська правда".
 
Мітингувальники прийшли на Банкову з чіткою вимогою до Президента Порошенка - усіх, хто заробляв гроші на крові українців - за грати. Також арештувати рахунки та майно цих ''горе-бізнесменів''. Умови мають бути виконані за тиждень.
 
Андрій Білецький, народний депутат України: "В тебе є тиждень до наступної суботи (16-го березня 2019 року) виконати наші вимоги". З такими словами нардеп та лідер Нацкорпусу звернувся до Петра Порошенка перед мітингувальниками на Майдані Незалежності у столиці.
 
Нагадаю, що таке тотальне обурення суспільства викликало журналістське розслідування команди BIHUS.info про розкрадання сотень мільйонів гривень на оборонному комплексі України під час нинішньої війни з Росією. Журналісти Денис Бігус та Леся Іванова оприлюднили інформацію, що саме оточення Президента Петра Порошенка стоїть на чолі незаконних оборудок у оборонці. А саме, прозвучали прізвища сина та батька Гладковських (колишнє прізвище Свинарчук). Варто зазначити, що Ігор Гладковський - Перший заступник Секретаря РНБО та друг і давній бізнес-партнер Петра Порошенка.
 
Суть схем полягає у закупівлі запчастин для оборонної галузі через підставну фірму-поставщика "Оптимумспецдеталь". Вона скуповувала військові запчастини у російських контрабандистів та на складах української армії. Потім продавала... тій же українській армії, тільки в 3-6 разів дорожче. Це стало можливим завдяки змові з державним концерном "Укроборонпром". Адже зношені та контрабандні деталі продавали саме на його заводи. За це заводи отримували відкати. Шансів виграти тендери у "не своїх" фірм не було.
 
Після оприлюдненого журналістського розслідування, син Гладковського записав відео-відповідь-пародію на відео BIHUS.info та обіцяв подати до суду на журналістів. Батько Гладковський заявив, що ця справа "штучно скомпільована з брехливих провокаційних фактів", а також додав, що "його намагаються використати у виборчій кампанії".
 
Керівництво "Укроборонопрому" звинуватило журналістів в маніпуляціях. При цьому, у зв'язку з розслідуванням, відсторонило двох керівників своїх підприємств. Генеральний прокурор України Юрій Луценко підтвердив, що частина запчатин для української оборонки таки завозили контрабандою з Росії. Президент Петро Порошенко після журналістського розслідування зажадав розслідування вже від правоохонців та 4-го березня 2019 року звільнив Ігоря Гладковського з посади Першого заступника Секретаря РНБО. 7-го березня 2019-го, НАБУ провело обшуки у сина та батька Гладковських.


читайте также:
Статья. Звільнення Валерія Залужного, причини, падіння рейтингу Зеленського
Звільнення Залужного
Статья. Українські діти загинули, війна, депортовані маленькі українці
Діти війни
Статья. Росія скоїла 457 злочинів проти журналістів і медіа в Україні
43 журналісти загинули на війні в Україні
Статья. Злочини проти журналістів під час війни РФ проти України
12 журналістів вбито під час війни РФ проти України
Статья. Дідівщина, самогубства, тортури в українській армії
Обличчя української армії


Поделиться:  
Опубликовать ВКонтакте Опубликовать в Facebook
Группы:  
Группа ВКонтакте Канал на YouTube

категория: