статьи

Загинув журналіст та нардеп Дмитро Тимчук

Дмитро Тимчук, інформаційний спротив, загибель

Статья. Дмитро Тимчук, інформаційний спротив, загибель

19 червня 2019 року за дивних обставин загинув військовий журналіст, керівник групи "Інформаційний спротив" та народний депутат українського парламенту від "Народного Фронту" Дмитро Тимчук. Близько опівдні, дружина знайшла його застреленим у власній квартирі, з вогнепальним пораненням в голову. Одразу викликала поліцію та "швидку". Однак лікарі, що приїхали на виклик, вже констатували смерть народного обранця. Про це повідомили в Національній поліції України.

Наразі правоохоронцями розглядається 3 версії загибелі Тимчука: вбивство, самогубство та необережне поводження зі зброєю. Останні дві - викликали обурення громадськості. Адже військовий з неабияким досвідом не міг загинути при чищенні нагородної зброї, як повідомили правоохоронні органи. В самогубство військового теж більшість не вірить. Тому соціальні мережі в Україні одразу вибухнули гнівними постами на адресу правоохоронців та влади.
 
За два тижні до своєї загибелі, Тимчук вирішив не брати участь у наступних виборах до Верховної Ради України. Це рішення він пояснив тим, що не бачить гідних варіантів серед запропонованих різними політичними силами. Однак, які партії пропонували увійти до їхніх списків, Дмитро Тимчук не поточнив.
 
Дмитро Тимчук - підполковник запасу, служив у різних підрозділах Міністерства Оборони. У 2008-му очолив інтернет-проект Флот-2017 як головний редактор. Тоді ж отримав посаду керівника громадської організації Центр військово-політичних досліджень.
 
Широко відомим Тимчук став на початку 2014-го. Після анексії Криму та початку збройного конфлікту на Донбасі, він перетворився на координатора групи Інформаційний спротив. Фактично на своєму сайті та у мережі Фейсбук, Дмитро Тимчук докладно пояснював, що відбувається на фронті, коли державні структури зволікали з інформуванням українців. Завдяки цьому Тимчук став одним з найпопулярніших військових експертів України в Інтернет-просторі.


читайте также:
Статья. Звільнення Валерія Залужного, причини, падіння рейтингу Зеленського
Звільнення Залужного
Статья. Українські діти загинули, війна, депортовані маленькі українці
Діти війни
Статья. Росія скоїла 457 злочинів проти журналістів і медіа в Україні
43 журналісти загинули на війні в Україні
Статья. Злочини проти журналістів під час війни РФ проти України
12 журналістів вбито під час війни РФ проти України
Статья. Дідівщина, самогубства, тортури в українській армії
Обличчя української армії


Поделиться:  
Опубликовать ВКонтакте Опубликовать в Facebook
Группы:  
Группа ВКонтакте Канал на YouTube

категория: