статьи

Гроші на крові

Корупція і розкрадання у оборонному комплексі, журналістське розслідування

Статья. Корупція і розкрадання у оборонному комплексі, журналістське розслідування

Кому війна, кому рідна мати. Майже від початку війни на Сході України, в української оборонної галузі було вкрадено майна мінімум на 250 мільйонів гривень. До корупційних і незаконних схем причетні люди з оточення Президента Порошенка. Про це повідомили журналісти-розслідувачі BIHUS.info Кілька років поспіль телевізійні журналісти Денис Бігус та Леся Іванова збирали та аналізували секретну переписку учасників злочинної схеми, внутрішні документи, докази домовленостей про хабарі. Тепер вся ця інформація доступна у вигляді відеофільму на українському YOUTUBE та оприлюднена частиною українських ЗМІ.

За даними журналістів  BIHUS.info, до корупції та розкрадання в українській оборонці причетні член Ради Національної Безпеки та Оборони України, а також за сумісництвом друг та партнер Петра Порошенка Олег Гладковський, його 22-річний син Ігор,  генеральний директор "Укроборонпрому" Павло Букін, колишній працівник концерну Віталій Жуков. Ще в 2014-му році, вищеназвані особи вступили в змову, в результаті якої збагатилися щонайменше на 250 мільйонів гривень.
 
Раніше, ще до війни, Україна купувала запчастини для оборонної галузі у Росії. Однак, зважаючи на російську агресію в 2014-му році, українська влада показово відмовилася від російських запчастин. Мовляв, потрібно купувати будь-де, тільки не в агресора. Цю ініціативу назвали ІМПОРТОЗАМІЩЕННЯ, вона означала закупівлю комплектуючих для українського оборонно-промислового сектору у інших країн. Влада неодноразово звітувала, що покупки в Росії припинені. Однак, як виявилося, лише на словах.
 
В дійсності, все виявилося цинічно і брудно. Підставна фірма-поставщик "Оптимумспецдеталь" скуповувала військові запчастини у російських контрабандистів та на складах української армії. Потім продавала... тій же українській армії, тільки в 3-6 разів дорожче. Це стало можливим завдяки змові з державним концерном "Укроборонпром". Адже зношені та контрабандні деталі продавали саме на його заводи. За це заводи отримували відкати. Шансів виграти тендери у "не своїх" фірм не було.
 
До того ж, всі учасники схеми мали так званий "абонемент на недоторканість" від правоохоронців. По-перше, за це слідчим органам давали хабарі. По-друге, на чолі стояв сам член РНБО та друг і партнер Петра Порошенка Олег Гладковський. Таким чином, на вищезазначених схемах було зароблено мінімум 250 мільйонів гривень. Однак, журналісти-розслідувачі BIHUS.info переконують, на подібних оборудках оточення Порошенка могло заробити набагато більше.


читайте также:
Статья. Звільнення Валерія Залужного, причини, падіння рейтингу Зеленського
Звільнення Залужного
Статья. Українські діти загинули, війна, депортовані маленькі українці
Діти війни
Статья. Росія скоїла 457 злочинів проти журналістів і медіа в Україні
43 журналісти загинули на війні в Україні
Статья. Злочини проти журналістів під час війни РФ проти України
12 журналістів вбито під час війни РФ проти України
Статья. Дідівщина, самогубства, тортури в українській армії
Обличчя української армії


Поделиться:  
Опубликовать ВКонтакте Опубликовать в Facebook
Группы:  
Группа ВКонтакте Канал на YouTube

категория: