статьи

Пауло Коельйо не підтримував Тимошенко на виборах

Письменник Пауло Коельйо, Юлія Тимошенко, вибори Президента 2019

Статья. Письменник Пауло Коельйо, Юлія Тимошенко, вибори Президента 2019

Для кандидата у Президенти Юлії Тимошенко президентська виборча кампанія розпочалася зі скандалу. 22-го січня 2019-го партія "Батьківщина" на власному з'їзді у столичному Палаці Спорту офіційно висунула Тимошенко у Президенти. Під час з'їзду був показаний фільм про Тимошенко, в якому бразильський письменник Пауло Коельйо схвально відгукується про лідерку "Батьківщини". А вже 23-го січня сам Коельйо на своїй сторінці у Twitter заявив, що ніколи не підтримував Тимошенко на виборах.

"Я ніколи не записував ніяких повідомлень з підтримкою її кандидатури. Навіть якщо вона подобається мені як людина, українська політика - це не моя справа", - заявив Коельйо у власному Twitter.
 
У штабі Тимошенко не розгубилися. Пояснили це непорозуміння просто. Мовляв, інтерв'ю з письменником записане ще в 2010 році, а фільм був не агітаційним, а біографічним. Також пресс-служба Юлії Тимошенко запевнила, що до фільму увійшли як нові інтерв'ю та відео, так і архівні кадри.
 
Щоб довести вищесказане, пресс-служба Тимошенко повідомила деталі інтерв'ю з творцем "Алхіміка". Мовляв, записував його хорватський режисер Яків Седлар у швейцарській Женеві. Адже саме там мешкає Коельйо. Інтерв'ю знімалося спеціально для фільму "Юля". Усі права на цю відеороботу тепер знаходяться у партії "Батьківщина". За словами представників Тимошенко, Пауло Коельйо знав, що дане інтерв'ю буде використане в документальному фільмі про лідерку "Батьківщини".
 
Якщо вірити перекладу інтерв'ю Пауло Коельйо, показаному у фільмі, то письменник каже, що двічі зустрічався з Юлією Тимошенко і вважає її харизматичною людиною, яка "здатна керувати країною".
 
Після такого "непорозуміння", соціальні мережі українців вибухнули численними фотожабами та жартами. Однак, рейтинг у кандидатки Тимошенко залишається одним з найвищих. Так, за результатами опитування Київського Міжнародного Інституту Соціології - за неї готові голосувати 11 % українців, на другому місці Володимир Зеленський з 8,2 %, на третьому - нинішній глава держави Петро Порошенко з 6,5 %. Повідомляє BBC.
 
Робити висновки поки зарано. Виборча кампанія щойно розпочалася і у кандидатів є достатньо часу схилити виборців на свій бік... чи відштовхнути.


читайте также:
Статья. Звільнення Валерія Залужного, причини, падіння рейтингу Зеленського
Звільнення Залужного
Статья. Українські діти загинули, війна, депортовані маленькі українці
Діти війни
Статья. Росія скоїла 457 злочинів проти журналістів і медіа в Україні
43 журналісти загинули на війні в Україні
Статья. Злочини проти журналістів під час війни РФ проти України
12 журналістів вбито під час війни РФ проти України
Статья. Дідівщина, самогубства, тортури в українській армії
Обличчя української армії


Поделиться:  
Опубликовать ВКонтакте Опубликовать в Facebook
Группы:  
Группа ВКонтакте Канал на YouTube

категория: