статьи

Авакова у відставку

Постанова про звільнення міністра МВС Арсена Авакова зареєстрована у парламенті

Статья. Постанова про звільнення міністра МВС Арсена Авакова зареєстрована у парламенті

Сотні українців вийшли 5-го червня 2020 року під стіни українського парламенту на протест проти свавілля української поліції. Останньою краплею терпіння українського народу стали резонансні справи - тортури та зґвалтування жінки в Кагарлику правоохоронцями, масова стрілянина на подвір'ї багатоповерхівки в Броварах, а ще - вбивство поліцейськими рік тому 5-річного Кирила Тлявова. Люди вимагають відставки міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Біля центрального входу у Верховну Раду пікетувальники встановили символічний пам'ятник реформі поліції - старий міліцейський "уазик". Вже на початку страйку його учасники запалили димові шашки. По краях площі запалили фаєри. Поліція намагалася відтіснити протестувальників. Один з протестувальників навіть намагався підпалити себе прямо на площі через власні проблеми з поліцією. Чоловіка швидко загасили інші пікетувальники.
 
Однак такі настрої були лише у простого народу на вулиці. У залі парламенту бажаючих піти проти нинішнього міністра МВС виявилося не багато. Більшість народних обранців влаштувала обіцянка міністра Авакова, що у Національній поліції запровадять відеофіксацію допитів та ретельніше виявлятимуть можливих перевертнів у погонах. Й таким чином, будуть боротися з насильством та тортурами у відділках поліції. Прикладом, залучать до роботи психологів та підрозділи внутрішньої безпеки, які виявлятимуть психологічно-неврівноважених поліцейських.
 
Більше того, міністр Аваков не особливо переймається через злочинні дії поліції, які трапилися останнім часом. Він називає їх нейтральним словом "інцидент" та наголошує, що і достойних працівників, і негідників вистачає у всіх сферах.
 
Арсен Аваков, міністр МВС України: "Серед нас є герої, трудяги і на жаль, є ті, хто порушує закон. У кожній поліції світу зустрічаються негативні резонансні події, але принципово важливо як система МВС реагує на ці події. Врадіївку намагались приховати, ми не приховуємо нічого. Негідників затримали, відділок розформували". Про це Арсен Аваков заявив цієї п"ятниці з трибуни українського парламенту.
 
З усього було видно - докори сумління Арсена Авакова не мучать. Навпаки, чимало депутатів Верховної Ради висловили міністрові подяку за роботу та ставили заздалегідь заготовлені запитання, на які пан Аваков вже мав підготовану відповідь. Та коли міністра Авакова депутат від "Голосу" закликала вибачитися перед батьками 5-річного хлопчика, вбитого поліцією, Арсен Петрович занервував. Також зухвало відповів на це: "Не треба спекулювати, пані Совсун. Не треба збирати політичні дивіденди на трагедії, я вам раджу. І не вам мене повчати, як треба родину любить. Я - патріот до мозга костей і буду працювати на державу, а не на політичні інтереси деяких політичних партій", – відповів очільник МВС.
 
Надвечір прихильники відставки Арсена Авакова, а це всього 55 народних депутатів, все ж зареєстрували у парламенті постанову з ініціативою голосування за звільнення міністра з посади. Серед них - 18 депутатів від "Голосу", 36 - від "Слуги Народу" і 1 - від Європейської Солідарності. Решту 369 народних обранців міністр МВС влаштовує чи простіше сказати - вони просто бояться псувати з ним стосунки. Боїться пана Авакова і Президент Володимир Зеленський. Катування, ґвалтування, корупція та навіть вбивства українською поліцією українців, депутатів та Президента не хвилюють. Так само як і самого міністра. Саме тому, в Україні систему катувань та знущань у правоохоронній системі, яка дісталась в спадок від СССР, не можуть знищити усі 29 років незалежності України.


читайте также:
Статья. Звільнення Валерія Залужного, причини, падіння рейтингу Зеленського
Звільнення Залужного
Статья. Українські діти загинули, війна, депортовані маленькі українці
Діти війни
Статья. Росія скоїла 457 злочинів проти журналістів і медіа в Україні
43 журналісти загинули на війні в Україні
Статья. Злочини проти журналістів під час війни РФ проти України
12 журналістів вбито під час війни РФ проти України
Статья. Дідівщина, самогубства, тортури в українській армії
Обличчя української армії


Поделиться:  
Опубликовать ВКонтакте Опубликовать в Facebook
Группы:  
Группа ВКонтакте Канал на YouTube

категория:
Клуб «Талия»
YouTube
Секреты женской
красоты и успеха :)
подписаться
Вступайте в Клуб «Талия»
x