статьи

Аваков має компромат на всіх

Арсен Аваков, відставка

Статья. Арсен Аваков, відставка

Відставка міністра МВС Арсена Авакова відміняється. Тиждень тому 56 депутатів Верховної Ради зареєстрували постанову про звільнення голови МВС. Однак, за цей час проєкт постанови навіть не потрапив на розгляд правоохоронного комітету парламенту. Про голосування і думати зайве. Народні обранці стверджують, так сталося, бо це неважливе питання. У експертів - інша думка.

Ще народні депутати скаржаться на бюрократію. Мовляв, саме вона заважає вирішити це питання.
 
Андрій Осадчук, юрист та народний депутат України, партія "Голос": "У нашій нібито діджиталізованій державі документ про відставку міністра не зміг за 6 днів подолати відстань у 200 метрів — від будівлі парламенту до будівлі комітетів. Дивує, як правоохоронний комітет розставляє свої пріоритети".
 
У експертів бачення ситуації більш критичне. Директор Інституту трансформації суспільства Олег Соскін переконаний - Аваков втримався на посаді і цього разу, і впродовж правління вже трьох Президентів, бо має компромат на всіх у країні.
 
Олег Соскін, директор Інституту трансформації суспільства: "Аваков зумів уникнути оновлення влади тому, що у нього є для цього всі можливості. Це безпрецедентний випадок, адже він, по суті, одноосібно контролює поліцію і Національну гвардію, а отже і всі мережі інформаторів. Аваков є керівником цих структур і він сам призначає людей на посади. Це означає, що він має компромат на всіх: на тих, хто при владі, на депутатів, на міністрів, на кожного бізнесмена, на членів сім’ї і на родичів цих людей. Маючи такий компромат і сотні тисяч до зубів озброєних (за наш рахунок, між іншим) бійців, він не міг не втриматись на такій посаді. Його ніхто не може зняти, бо він кожному в кабінет приносить «папочку» з компроматом. Він каже щось типу «може я і поганий, але ж ви не кращі». Тому всі його бояться».
 
За словами експерта, бояться міністра МВС не лише парламентарі, а й Президент Володимир Зеленський та його оточення. Олег Соскін, директор Інституту трансформації суспільства: "Те саме стосується Зеленського і його оточення. Єрмак, брати Шефіри та інші – вони далеко не «чисті» громадяни. Таке саме було і з Порошенком, а Яценюк взагалі дружить з Аваковим."
 
Та сам Президент Зеленський своє небажання звільняти Авакова пояснює тим, що начебто міністр повинен довести до кінця гучні справи за які відповідає. Серед яких і сумнозвісне розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета.
 
Володимир Зеленський, Президент України: "Я чесно відповідав на це питання, якщо людина взялася за якусь сенсаційну гучну справу, вона повинна її довести і не повинна її кидати. Якраз, я боявся, щоб через звільнення Рябошапки у нас не виникло питань із справою Гандзюк. Вона продовжилась ця справа і я думаю, що її доведуть до кінця і замовників буде посаджено за ґрати. Така сама ситуація з паном Арсеном Борисовичем. Я вважаю, що він повинен закінчити справу Шеремета. Для суспільства він стейкхолдер цієї ситуації, він повинен її довести до кінця".
 
Експерт пояснює і причину - чому пана міністра бояться й інші представники владної верхівки.
 
Олег Соскін, директор Інституту трансформації суспільства: "Крім того, він має дуже потужні кримінальні зв’язки, у нього є свій «Чорний ескадрон». Аваков може вирішити будь-яке питання з усунення будь-кого, це зовсім не є проблемою для нього".


читайте также:
Статья. Звільнення Валерія Залужного, причини, падіння рейтингу Зеленського
Звільнення Залужного
Статья. Українські діти загинули, війна, депортовані маленькі українці
Діти війни
Статья. Росія скоїла 457 злочинів проти журналістів і медіа в Україні
43 журналісти загинули на війні в Україні
Статья. Злочини проти журналістів під час війни РФ проти України
12 журналістів вбито під час війни РФ проти України
Статья. Дідівщина, самогубства, тортури в українській армії
Обличчя української армії


Поделиться:  
Опубликовать ВКонтакте Опубликовать в Facebook
Группы:  
Группа ВКонтакте Канал на YouTube

категория: