статьи

200 днів брехні

Акція протесту, вбивство журналіста Павла Шеремета

Статья. Акція протесту, вбивство журналіста Павла Шеремета

"200 днів брехні" - акцію під такою назвою провели у центрі Києва. Саме у такий спосіб протестувальники вирішили підтримати підозрюваних у справі вбивства Павла Шеремета - Андрія Антоненка, Юлію Кузьменко та Яну Дугар. Більшість українців переконана, вищезгадані громадські активісти не мають жодного стосунку до розправи над відомим журналістом. А тримають за ґратами їх через те, що виступали проти влади.

Учасники акції "200 днів брехні" зібралися в парку Шевченка опівдні. Далі протестувальники з плакатами рушили маршем до Міністерства Внутрішніх Справ і закінчили маршрут біля Офісу Президента. Вимагали свободи для політичних в"язнів Кузьменко, Дугар та Антоненка.
 
Вже на Банковій біля Офісу Президента, страйкарі запалили фаєри та закликали громадськість звернути увагу на сфабриковані справи проти Кузьменко, Дугар та Антоненка. Також учасники акції закликали українців приходити на судові засідання у справі Шеремета.
 
Поліція, в свою чергу, створила коридор для захисту Офісу Президента і перевіряла протестувальників щодо наявності заборонених предметів, спецзасобів. Акція пройшла мирно.
 
Нагадаю, журналіст Павло Шеремет загинув від вибуху у автомобілі 20-го липня 2016-го року. 12-го грудня минулого року правохоронці на пресс-конференції озвучили підозрюваних у резонансному вбивстві. Тоді ж затримали активістів - лікарку й волонтерку Юлію Кузьменко, музиканта та громадського активіста Андрія Антоненка, військову медсестру Яну Дугар. І хоча усі троє підозрюваних мають підтверджене алібі - правохоронців цей факт не зацікавив.
 
22-го травня 2020-го року слідство у справі ймовірних виконавців вбивства було завершене. Кузьменко та Антоненко перебувають під вартою. Дугар відправили спочатку під цілодобовий, а потім під нічний домашній арешт. Слідство щодо замовників виокремлене в іншу справу і триває. Наразі підозрювані чекають на суд.
 
Варто зазначити, що видання Українська Правда, де працював журналіст провело власне журналістське розслідування. Його результати суттєво відрізняються від висновків правохоронців.


читайте также:
Статья. Звільнення Валерія Залужного, причини, падіння рейтингу Зеленського
Звільнення Залужного
Статья. Українські діти загинули, війна, депортовані маленькі українці
Діти війни
Статья. Росія скоїла 457 злочинів проти журналістів і медіа в Україні
43 журналісти загинули на війні в Україні
Статья. Злочини проти журналістів під час війни РФ проти України
12 журналістів вбито під час війни РФ проти України
Статья. Дідівщина, самогубства, тортури в українській армії
Обличчя української армії


Поделиться:  
Опубликовать ВКонтакте Опубликовать в Facebook
Группы:  
Группа ВКонтакте Канал на YouTube

категория: