статьи

Звільнили за критику Зеленського

Військового покарали за свободу слова

Статья. Військового покарали за свободу слова

Черговий удар по свободі слова. Українського військового майора Романа Ковальова звільнили зі Збройних Сил через критику Президента Володимира Зеленського. Формальна причина - звільнення за службовою невідповідністю. Реальна - захисника України звільнили через критику глави держави у соціальних мережах.

Майора Романа Ковальова звільнили зі Збройних Сил ще 18-го червня цього року. 20-го червня вже колишній військовий написав у соціальній мережі: "«Отже, сталося те, до чого все йшло: 18.06.2020 мене звільнено з лав Збройних сил України за «службовою невідповідністю». Покарано за свободу слова."
 
Переслідування військовослужбовця владою почалося з незручного питання до Президента Володимира Зеленського під час вшанування полеглих під час Іловайська. Тоді Роман Ковальов запитав главу держави про три повістки на військову службу, які гарант проігнорував. «У відповідь президент почав «тикати», казати, що «ти тріпло» і «балабол». Потім він бігав і кричав: «Де цей аферист?! Знайдіть мені цього афериста!»– розповідав майор Ковальов.
 
Та значно більші проблеми почалися у Романа Ковальова після критики Президента Зеленського у соціальних мережах.  Згодом, Ковальов розмістив у фейсбуці допис на адресу Зеленського: «В мене немає до вас жодних емоцій, крім огиди і презирства. Ви захотіли керувати країною в такий критичний час, і провалилися. Я вважаю вас бездарним керівником. Вже зрозуміло, що у вас нічого не вийшло. І не могло вийти. Зеленський, іди у відставку, не тягни за собою ще й країну. Зупинись».
 
Вищезгаданий пост у Фейсбуці майорові Ковальову прийшлося прибрати за годину після розміщення. Як зізнається сам військовий, зробив він це за «наполегливою порадою» від керівництва. А, точніше, через тиск керівників. Але відтоді почалося його цькування на роботі – зі спробами понизити в посаді, виписуванням суворих доган. Ковальов провини не визнавав, та ще й надавав цій історії розголосу. Зрештою, дійшло до суду. Спершу йому погрожували адміністративною відповідальністю, а також була неперевірена інформація щодо кримінальної.
 
Засідання суду мало відбутися 9-го червня 2020 року, однак його довелося перенести через хворобу майора. А 18-го червня його було звільнено із ЗСУ з принизливим формулюванням.
 
Сам майор Роман Ковальов щодо своєї зламаної кар"єри висловився так: "Чи соромно мені за таке формулювання і чи хвилююсь я через те, що ця фраза «через службову невідповідність» буде віднині у моїй особовій справі офіцера? Мені за себе не соромно. Бо повісили клеймо на невинувату людину. Мені боляче".


читайте также:
Статья. Звільнення Валерія Залужного, причини, падіння рейтингу Зеленського
Звільнення Залужного
Статья. Українські діти загинули, війна, депортовані маленькі українці
Діти війни
Статья. Росія скоїла 457 злочинів проти журналістів і медіа в Україні
43 журналісти загинули на війні в Україні
Статья. Злочини проти журналістів під час війни РФ проти України
12 журналістів вбито під час війни РФ проти України
Статья. Дідівщина, самогубства, тортури в українській армії
Обличчя української армії


Поделиться:  
Опубликовать ВКонтакте Опубликовать в Facebook
Группы:  
Группа ВКонтакте Канал на YouTube

категория:
Клуб «Талия»
YouTube
Секреты женской
красоты и успеха :)
подписаться
Вступайте в Клуб «Талия»
x