статьи

Чому повітря в Києві - найбрудніше на планеті

Київ на першому місці за забрудненістю повітря у світі

Статья. Київ на першому місці за забрудненістю повітря у світі

16-17 квітня 2020 року українська столиця захлиналася від диму та піску. Тому не дивно, що в ці дні Київ став найбруднішим містом світу за даними порталу IQAir. Це онлайн ресурс, який відстежує якість повітря в режимі реального часу в понад семи тисячах міст планети. Портал створено за участі фахівців програми ООН із довкілля (UNEP). За даними цього вебсайту, показник рівня забрудненості київського повітря цими днями становив 380. Для порівняння - нормальним для життя та здоров'я людей вважається рівень не більше 50-ти.

Столична влада закликала киян залишатися вдома, не лише через карантин. Більше того - навіть не відкривати вікна. Адже прогулянки містом та навіть звичайне провітрювання квартир можуть серйозно зіпсувати здоров"я. А саме, спринити подразнення слизових оболонок носа, горла та викликати алергію чи астму.   Причиною брудного повітря у Києві стали пилова буря та пожежі у Житомирській області та зоні відчуження поблизу ЧАЕС, а також північно-західний вітер.
 
Лісова пожежа поблизу ЧАЕС спалахнула ще 4-го квітня цього року біля села Володимирівка. Це приблизно 70 км від Чорнобиля. Її загасили, однак вогонь з'явився в інших місцях зони відчуження. 9-го квітня поліція вручила підозру чоловікові, якому закидають підпал. За словами правоохоронців, він розповів їм, що підпалив траву в кількох місцях поблизу закинутої місцевої ферми задля розваги. А в понеділок, 13 квітня, правоохоронці розповіли, що знайшли другого чоловіка, який зізнався у приченості до ще однієї пожежі в зоні відчуження.
 
Окрім пожеж біля ЧАЕС, палає й Житомирщина. Тільки там окрім дерев та трави, горять ще й людські будинки. "Усі загоряння виникли 16 квітня. Ускладнює процес суха та вітряна погода. До гасіння залучені 70 пожежників, а також три літаки", – повідомив перший заступник начальника управління ДСНС у Житомирській області Василь Кучин.
 
В такій критичній ситуації, дивують дії МВС. А, скоріше, насторожують... Адже через карантин, людям заборонили гуляти лісом, парками та влаштовувати відпочинок на природі. Тож стежити за цими місцями стало нікому. Почалися масові підпали. В те, що хтось робить це заради розваги, важко повірити навіть дітям. Адже наражатися на небезпеку отримати величезний штраф чи опинитися за гратами просто так ніхто не буде.
 
Далі - більше. Росія заговорила про готовність допомогти Україні впоратися з пожежами, як тільки Україна попросить. Про це заявила офіційний представник російського МЗС Марія Захарова під час брифінгу, передає Russia Today. Тож є всі підстави вважати, що росіяни ведуть війну не лише на сході України і не лише за допомогою зброї. Вірніше, зброя буває різна. Війна продовжується у різних куточках України, наразі - у Києві.


читайте также:
Статья. Звільнення Валерія Залужного, причини, падіння рейтингу Зеленського
Звільнення Залужного
Статья. Українські діти загинули, війна, депортовані маленькі українці
Діти війни
Статья. Росія скоїла 457 злочинів проти журналістів і медіа в Україні
43 журналісти загинули на війні в Україні
Статья. Злочини проти журналістів під час війни РФ проти України
12 журналістів вбито під час війни РФ проти України
Статья. Дідівщина, самогубства, тортури в українській армії
Обличчя української армії


Поделиться:  
Опубликовать ВКонтакте Опубликовать в Facebook
Группы:  
Группа ВКонтакте Канал на YouTube

категория: