статьи

Третій Майдан на південному сході України?

Масові протести українських фермерів

Статья. Масові протести українських фермерів

Українські фермери на межі зубожіння. Коронавірусний карантин в Україні спричинив банкрутство дрібних фермерських господарств. Причина - закриття базарів, де фермери продавали городину. Ранній урожай овочів тепер залишається на полях або гниє у лісопосадках, куди землероби вимушені викидати вирощене тяжкою працею. Оскільки, для більшості з них - вирощування овочів та фруктів єдине джерело прибутку - людям без перебільшення може загрожувати голод. Через це фермери в Херсонській, Дніпропетровській та Запорізькій областях влаштували масові протести.

На відміну від цивілізованих країн, де окрім введення карантину, держава допомагає малому бізнесу фінансово та за допомогою численних пільг, Україна стоїть осторонь. Тож херсонські, дніпропетровські та запорізькі фермери вирішили допомогти собі самі, взявши ситуацію в свої руки. Адже складається ситуація, коли у українського фермера більше шансів померти від голоду, ніж від коронавірусу.
 
У Херсоні фермери влаштували акцію протесту на в"їзді у місто. 300 власників фермерських господарств вимагають відкрити базари, щоб можна було продавати вирощене. Мітинг відбувався на Антоновському мосту, тож протестувальники тимчасово блокували проїзд транспорту. Один з фермерів привіз на страйк огірки та висипав їх на дорогу, щоб акцентувати проблему, що урожай нема де діти. Обурив аграріїв і той факт, що місцева влада замість допомоги вітчизняним фермерам, почала закуповувати овочі та фрукти за кордоном. Свою акцію протесту фермери виклали в мережі YouTube.
 
На страйк одразу відреагували правоохоронці. На місце проведення акції виїхало одразу 70 співробітників МВС. Та охоронців правопорядку більше цікавило - чому фермери не тримають необхідну під час карантину дистанцію та не носять маски. Реакція влади - обіцянки. Губернатор Херсонщини пообіцяв розібратися з ситуацією як тільки приїде до Херсона. Наразі ж очільник області перебуває по справах у Києві. Нагадаю, фермери вимагають від влади організувати закупки та вивіз продукції. Простіше - відкрити базари для збуту овочів та фруктів в умовах пандемії Ковід-19.
 
Масові протести проходять також у Запорізькій та Дніпропетровській областях. Вимоги пікетувальників однакові - відкрити базари та фактично дозволити отримувати гроші за свою важку роботу. Й тим часом, коли навіть цивілізовані країни послаблюють карантин через страх економічної кризи, Україна посилює карантинові заходи. Окрім як боротьбою з власним народом це ніяк назвати не можна! Історія сучасної України владу нічому не вчить. Аграрії кажуть, якщо їх не почують - третій Майдан може бути на південному сході України.


читайте также:
Статья. Звільнення Валерія Залужного, причини, падіння рейтингу Зеленського
Звільнення Залужного
Статья. Українські діти загинули, війна, депортовані маленькі українці
Діти війни
Статья. Росія скоїла 457 злочинів проти журналістів і медіа в Україні
43 журналісти загинули на війні в Україні
Статья. Злочини проти журналістів під час війни РФ проти України
12 журналістів вбито під час війни РФ проти України
Статья. Дідівщина, самогубства, тортури в українській армії
Обличчя української армії


Поделиться:  
Опубликовать ВКонтакте Опубликовать в Facebook
Группы:  
Группа ВКонтакте Канал на YouTube

категория:
Клуб «Талия»
YouTube
Секреты женской
красоты и успеха :)
подписаться
Вступайте в Клуб «Талия»
x