статьи

Хвиля нападів на українських журналістів 2020 (ч.1)

Свобода слова в Україні

Статья. Свобода слова в Україні

В квітні-травні 2020 року Україною прокотилася хвиля нападів на українських журналістів. Найцікавіше, що б'ють та залякують працівників ЗМІ люди, які повинні нас захищати - правоохоронці. Починаємо друкувати серію матеріалів про свавілля людей у погонах. Сьогодні - перша частина цієї серії.

2-го травня цього року від рук київських поліцейських постраждав журналіст, шеф-редактор новин вебсайту delo.ua Денис Ялухін. Правоохоронці жорстоко побили Ялухіна та протримали в кайданках близько трьох годин. В результаті, у журналіста - струс мозку. Причому, журналіст викликав співробітників МВС в іншій справі. Однак, дізнавшись про професію Ялухіна, в бік журналіста посипалися численні образи. Потім, правоохоронці його били та насміхалися над ним.
 
Сам Денис Ялухін написав у соцмережі Фейсбук наступне: "Я викликав їх (поліцію) на місце злочину, однак сам став їх жертвою... Зараз як я бачу, в поліцейському середовищі модно бити журналістів... Упивалися своєю безнаказаністю. Били кулаками та ногами - по голові, по корпусу, під дих ... Камери вони періодично вимикали і навіть бравували цим ... Навіть адвокату мені довелося дзвонити з закутими за спиною руками ... Одним словом, розважив "панів поліцейських". Задовольнив їх садистський жилку. Відпустили через три години на іншому кінці Києва - і на тому спасибі." Ялухін каже, що вже знайшов адвоката та збирається домагатися справедливості.
 
29-го квітня цього року на журналіста hromadske Богдана Кутепова при виконанні службових обов'язків напали поліцейські. Кутепов вів пряму трансляцію з акції протесту підприємців проти карантину. Страйк проходив біля Кабінету Міністрів. Поліція побила журналіста та зламала його техніку. Офіційна причина дій правохоронців - журналіст стояв на газоні, а цього робити не можна було.
 
Конфлікт між Кутеповим та правоохоронцями почався з того, що поліція наказала знімальній групі залишити місце зйомки. Мовляв, вони стоять "на зеленій зоні". Богдан Кутепов пояснив, що це службова необхідність знімати страйк саме з цього місця, бо так найкраще видно протест. У відповідь, правоохоронці назвали його "клоуном". Журналіст уже написав заяву про вчинення злочину, а саме - перешкоджання професійній діяльності журналіста. Національна поліція пообіцяла провести внутрішнє розслідування. Однак нонсенс у тому, що скаржитися на дії поліції, доводиться тій же поліції!
 
За журналіста Богдана Кутепова заступилося посольство США в Україні. Представники посольства у мережі Твіттер написали: "Ми раді бачити повідомлення про те, що Національна поліція відкрила внутрішнє розслідування відносно поводження з українським журналістом під час протесту сьогодні. Репортажі незалежних медіа грають важливу роль в українській демократії."
 
Продовження читайте у наступному матеріалі "Хвиля нападів на українських журналістів 2020 (ч.2)".


читайте также:
Статья. Звільнення Валерія Залужного, причини, падіння рейтингу Зеленського
Звільнення Залужного
Статья. Українські діти загинули, війна, депортовані маленькі українці
Діти війни
Статья. Росія скоїла 457 злочинів проти журналістів і медіа в Україні
43 журналісти загинули на війні в Україні
Статья. Злочини проти журналістів під час війни РФ проти України
12 журналістів вбито під час війни РФ проти України
Статья. Дідівщина, самогубства, тортури в українській армії
Обличчя української армії


Поделиться:  
Опубликовать ВКонтакте Опубликовать в Facebook
Группы:  
Группа ВКонтакте Канал на YouTube

категория:
Клуб «Талия»
YouTube
Секреты женской
красоты и успеха :)
подписаться
Вступайте в Клуб «Талия»
x