статьи

Справжнє обличчя української поліції

Катування, зґвалтування у поліції Кагарлика

Статья. Катування, зґвалтування у поліції Кагарлика

26-го травня 2020 року Голосіївський суд Києва відправив поліцейських-нелюдів з Кагарлицього відділку поліції на 60 днів до СІЗО без права внесення застави. Їх звинувачують у звірячих знущаннях та зґвалтуванні 26-річної дівчини прямо у відділку поліції. Горе-копи вдягали потерпілій протигаз, стріляли над головою з табельної зброї, душили, ґвалтували та забили майже до смерті. Найогидніше те, що дівчину викликали до відділення поліції як свідка, тобто уникнути цих тортур вона не могла!

У потерпілої гематоми по всьому тілу, струс головного мозку та страшна психологічна травма. Дівчина досі перебуває в шоковому стані. Та це й не дивно. Знущання та катування тривали з сьомої години вечора до 4-ї години ранку.
 
Трагедія сталася в ніч з 23-го на 24-те травня 2020 року. На ранок ледь жива потерпіла звернулася до лікарів. Медпрацівники, в свою чергу, порадили писати скаргу до поліції. Однак, цинізм ситуації заключається в тому, що жалітися на кривдників треба тим же кривдникам.
 
Підозрювані у тортурах та ґватуванні оперуповноважений Сергій Сулима та керівник сектору кримінальної поліції Кагарлицького відділення Микола Кузів під час обрання їм запобіжного заходу у суді закривали обличчя та мовчали. Однак, адвокати підозрюваних відкидають їхню провину. Мовляв, катування та групове зґвалтування надумане самою потерпілою.
 
Адвокат Миколи Кузіва Дмитро Матюшенко на підтримку свого підзахисного сказав наступне: "Провину (Микола Кузів) не визнає, тому що всі ці обставини є надуманими. Свідком цих подій ніхто не був. Справа заведена лише на підставі заяви самої потерпілої. Я не можу розповідати всі обставини".
 
Сама поліція вже зараз починає вигорожувати своїх працівників. Хоча, за словами слідчих, у відділку копи всіляко знущалися з жінки... Також знайшли колеги кривдників і скривавлений протигаз... Та в обвинуваченні статті Кримінального Кодексу про катування немає. Досить додати, що якби поліцейські знали, що хоч когось колись з їхніх колег покарали за подібне, навряд чи вони б діяли так безкарно!
 
Прокурор департаменту протидії катуванню Офісу Генпрокурора Валерій Смірнов прокоментував цю страшну подію так: "Наразі ми не знайшли підстав первинно кваліфікувати як катування, але це не позбавляє нас права та можливості у випадку, якщо ми отримаємо належний обсяг доказів, що вчиняли саме катування, змінити підозру. Ми маємо первинну підозру. Ґвалтував один".
 
Тим часом, місцеві жителі Кагарлика кажуть - поліція тримає у страху все місто. Свавілля поліцейських ні для кого не новина та жалітися на копів немає сенсу. Усі справи проти колег поліцейські спускають на гальма, а тих хто поскаржився, чекає помста.
 
Кагарлицький відділок поліції наразі розформували. Кривдники звільнені з поліції. Триває слідство. Однак, на превеликий жаль, такі жахіття продовжуються в Україні протягом усієї історії незалежності. Перевертнів у погонах карають вкрай рідко, та й то - показово. Дуже швидко вони повертаються на службу і продовжуть знущатися над українцями ще з більшою жорстокістю. Радянська система міліції та КДБ вибудувала таку систему психологічного та фізичного тиску на людину, що ламає найсильніших особистостей. Змінюються Міністри Внутрішніх Справ, змінюються Президенти, однак система влади залишається тією ж самою.


читайте также:
Статья. Звільнення Валерія Залужного, причини, падіння рейтингу Зеленського
Звільнення Залужного
Статья. Українські діти загинули, війна, депортовані маленькі українці
Діти війни
Статья. Росія скоїла 457 злочинів проти журналістів і медіа в Україні
43 журналісти загинули на війні в Україні
Статья. Злочини проти журналістів під час війни РФ проти України
12 журналістів вбито під час війни РФ проти України
Статья. Дідівщина, самогубства, тортури в українській армії
Обличчя української армії


Поделиться:  
Опубликовать ВКонтакте Опубликовать в Facebook
Группы:  
Группа ВКонтакте Канал на YouTube

категория:
Клуб «Талия»
YouTube
Секреты женской
красоты и успеха :)
подписаться
Вступайте в Клуб «Талия»
x