статьи

Звільнення Залужного

Звільнення Валерія Залужного, причини, падіння рейтингу Зеленського

Статья. Звільнення Валерія Залужного, причини, падіння рейтингу Зеленського

8-го лютого цього року Президент Зеленський відправив у відставку головнокомандуючого Збройних Сил України Валерія Залужного. Цей день українці одразу охрестили "чорним днем" для країни та української армії... та найбільшою помилкою Зеленського за часи президентства. Адже віра у перемогу над загарбником у українців була лише завдяки легендарному генералу Залужному, який вміло керував Збройними Силами, мав бездоганну репутацію. Як наслідок, величезну підтримку народу.

Розмови про відставку Валерія Залужного точилися ще з листопала 2023-го року. Точніше, в цей час розпочався відкритий конфлікт між Президентом та головнокомандуючим. Серед офіційних причин - різні підходи до бачення війни та плани змін в армії на найближчий час. Однак, джерела близькі про Офісу Президента, запевняють - генерал скептично поставився до наказів і публічних заяв Зеленського, вважаючи їх нереалістичними, і що він безпосередньо вів переговори з союзниками про постачання зброї і виключив Міністерство оборони з цього процесу. Проте восени 2023-го, до відставки так і не дійшло.
 
29-го січня 2024-го року Зеленський викликав Залужного та повідомив йому, що планує звільнити. Тоді указ Президент так і не підписав, але це сталось 8-го лютого. За хронологією цього дня, події виглядали так - за пів години до відставки, Зеленський зустрівся із Залужним і подякував йому за роботу. Далі було президентське спеціальне звернення про відставку. А ввечері Президент присвоїв Залужному звання Героя України.
 
50-літній Валерій Залужний обіймав посаду головнокомандувача Збройних Сил України понад 2 роки. Кадровий військовий з двадцятирічною війсьвою кар'єрою був призначений на чолі української армії у липня 2021-го року. Саме завдяки Залужному Україна героїчно вистояла у перші місяці повномасштабного вторгнення росії. Адже генерал заздалегідь готував план відбиття російської агресії, подбав про таємну передислокацію української авіації, засобів ППО, не дозволивши їх знищити. 
 
Занепокоєний відставкою українського генерала і світ. Заступник держсекретаря США з політичних питань Вікторія Нуланд не підтримала відставку Залужного. Хоча, це суперечить офіційній позиції Білого Дому про те, що він не буде втручатися в рішення, яке є суверенним правом українського Президента.
 
Відставка Залужного обвалила і без того низький рейтинг Зеленського. За результатами опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології 5-10 лютого цього року, Залужному довіряють 94 проценти українців, Зеленсьму - 60 %. Хоча, під час повномасштабного вторгнення, довіра до обох була більше 90 відсотків. Прості ж українці запевняють, що остаточно розчарувалися у Володимирові Зеленському. Та якщо б президенські вибори відбулися зараз, за ЗЕпрезидента ніхто б не проголосував. Адже за увесь президентський термін Володимир Олександрович так і не створив достойної команди та не зміг вгамувати свої політичні амбіції заради процвітання України.


читайте также:
Статья. Українські діти загинули, війна, депортовані маленькі українці
Діти війни
Статья. Росія скоїла 457 злочинів проти журналістів і медіа в Україні
43 журналісти загинули на війні в Україні
Статья. Злочини проти журналістів під час війни РФ проти України
12 журналістів вбито під час війни РФ проти України
Статья. Дідівщина, самогубства, тортури в українській армії
Обличчя української армії
Статья. Порошенкові надіслали поштою підозру у державній зраді, ДБР
Порошенка підозрюють у держзраді: хронологія подій


Поделиться:  
Опубликовать ВКонтакте Опубликовать в Facebook
Группы:  
Группа ВКонтакте Канал на YouTube

категория:
Клуб «Талия»
YouTube
Секреты женской
красоты и успеха :)
подписаться
Вступайте в Клуб «Талия»
x