статьи

В Україні запроваджено воєнний стан

Воєнний стан, 26 листопада 2018

Статья. Воєнний стан, 26 листопада 2018

26 листопада 2018 року Президент Петро Порошенко підписав закон про введення в дію указу щодо запровадження воєнного стану в Україні на 30 діб. Почне діяти воєнний стан з 28-го листопада в 10-ти областях країни. Це області, які межують з Росією - Чернігівська, Сумська, Харківська, Луганська, Донецька, Запорізька, Херсонська, Миколаївська, Одеська та Вінницька. Також воєнний стан діятиме у внутрішніх водах України Азово-Керченської акваторії. Повідомляє "24 канал".

За закон щодо воєнного стану український парламент голосував 26-го листопада на позачерговому засіданні. ЗА - проголосували 276 народних обранців. Глава держави ввів його в дію того ж дня, підписавши його.
 
Причиною введення воєнного стану став напад росіян на українські кораблі в Керченській протоці 25-го листопада цього року. Нагадаю, тоді російські прикордонники обстріляли українські військові судна та захопили два малих броньованих артилерійських катери "Бердянськ" і "Нікополь" та рейдовий буксир "Яни Капу". Також росіяни захопили у полон 24 українських моряки, шестеро з них поранені.
 
Що означає введення воєнного стану для України? Воєнний стан в історії України введено вперше. Тож як зміниться життя українців протягом його дії, достеменно не знає ніхто. Президент Порошенко пообіцяв, що під час воєнного стану не будуть обмежуватися права та свободи громадян України, також не буде проводитися додаткова мобілізація. Однак, за законом глава держави має повноваження оголошувати як часткову, так і повну мобілізацію в цей період та вживати інших заходів щоб протистояти російській агресії.


читайте также:
Статья. Звільнення Валерія Залужного, причини, падіння рейтингу Зеленського
Звільнення Залужного
Статья. Українські діти загинули, війна, депортовані маленькі українці
Діти війни
Статья. Росія скоїла 457 злочинів проти журналістів і медіа в Україні
43 журналісти загинули на війні в Україні
Статья. Злочини проти журналістів під час війни РФ проти України
12 журналістів вбито під час війни РФ проти України
Статья. Дідівщина, самогубства, тортури в українській армії
Обличчя української армії


Поделиться:  
Опубликовать ВКонтакте Опубликовать в Facebook
Группы:  
Группа ВКонтакте Канал на YouTube

категория: