статьи

2018 рік став найнебезпечнішим для журналістів за останнє десятиліття

Свобода слова, 2018

Статья. Свобода слова, 2018

Рік, що минає, став найбільш небезпечним для журналістів за останні 10 років. 326 кореспондентів у 2018-му потрапили до тюрми під час виконання професійних обов'язків. Також цей рік був третім за кількістю вбитих працівників ЗМІ. Такі результати дослідження міжнародної правозахисної організації Article19. Повідомляє українське інтернет-видання Медіаняня.

В 2018-му році у світі загинуло 78 працівників засобів масової інформації, з них - 31 журналіст. Гірша статистика була тільки в 2009-му та 2015-му роках. Ще 326 кореспондентів опинилася за гратами через професійну діяльність. Більшість із ув'язнених - політичні журналісти та журналісти-розслідувачі, засуджені в Єгипті, Китаї та Туреччині.
 
Таку статистику оприлюднила міжнародна організація Article 19, яка створена, щоб захищати свободу слова у всьому світі. На думку фахівців Article 19, причиною погіршення ситуації зі свободою слова відбулося через посилення авторитарних режимів у багатьох державах світу.
 
За останнє десятиліття у світі вбили 300 журналістів. Найгірша ситуація зі свободою слова спостерігається в Пакистані, Індії, Мексиці, Бразилії та Росії. Найкраща ж ситуація зі свободою думки в європейських країнах - Німеччині, Швейцарії, Данії, Норвегії та Фінляндії.


читайте также:
Статья. Звільнення Валерія Залужного, причини, падіння рейтингу Зеленського
Звільнення Залужного
Статья. Українські діти загинули, війна, депортовані маленькі українці
Діти війни
Статья. Росія скоїла 457 злочинів проти журналістів і медіа в Україні
43 журналісти загинули на війні в Україні
Статья. Злочини проти журналістів під час війни РФ проти України
12 журналістів вбито під час війни РФ проти України
Статья. Дідівщина, самогубства, тортури в українській армії
Обличчя української армії


Поделиться:  
Опубликовать ВКонтакте Опубликовать в Facebook
Группы:  
Группа ВКонтакте Канал на YouTube

категория: