статьи

У Болгарії вбили журналістку Марінову

Вбивство журналіста, Вікторія Марінова, свобода слова

Статья. Вбивство журналіста, Вікторія Марінова, свобода слова

У Болгарії жорстоко вбили журналістку-розслідувача Вікторію Марінову, яка працювала на місцевому телеканалі TVN. Останнім часом Марінова вела журналістське розслідування щодо розкрадання коштів з фондів Євросоюзу. Журналістка мала підозру, що до корупційних схем з відмиванням грошей даних на будівництво інфраструктури в Болгарії, причетні люди з найвищого керівництва держави. Про це повідомляє болгарський телеканал NOVA TV.

За словами правоохоронців, Вікторія Марінова вбита ударом по голові, також відомо, що журналістку душили. Її тіло знайшов місцевий житель міста Русе поблизу Дунаю. Неподалік знайшли й речі вбитої та її автомобіль. Криміналісти кажуть, в своїй практиці не пам'ятають такого жорстокого вбивства. Поліція однією з основних причин трагедії вважає професійну діяльність телеведучої.
 
Останнє розслідування, над яким працювала Марінова стосувалося корупції у вищих ешелонах влади Болгарії. Так званий GPGate, скандал з розкраданням коштів Європейського Союзу, даних Болгарії для будівництва інфраструктури країни. Мова йде про махінації на сотні мільйонів болгарських левів. У журналістському розслідуванні фігурує прем'єр Болгарії Бойко Борисов та керівник болгарського "Лукойлу" Валентин Златев.
 
Регіональний телевізійний канал TVN - єдиний телеканал Болгарії, який висвітлював GPGate. Ще цю тему розслідували вебсайт Bivol та портал RISE. Розслідування велося в рамках фінансованого Євросоюзом проекту журналістських розслідувань щодо шахрайства з коштами ЄС у Болгарії і Румунії. Його результати мали бути передані в Управління ЄС з питань запобігання зловживанням та шахрайству (OLAF).
 
Це вже третє за рік вбивство журналіста-розслідувача у Євросоюзі. Так, у жовтні минулого року на Мальті було вбито журналістку Дафне Каруану Галісію. У лютому цього року в Словаччині вбили журналіста Яна Куцяка з нареченою. Це вбивство спричинило найбільші з 1989 року протести і зрештою - відставку уряду у Словаччині.


читайте также:
Статья. Звільнення Валерія Залужного, причини, падіння рейтингу Зеленського
Звільнення Залужного
Статья. Українські діти загинули, війна, депортовані маленькі українці
Діти війни
Статья. Росія скоїла 457 злочинів проти журналістів і медіа в Україні
43 журналісти загинули на війні в Україні
Статья. Злочини проти журналістів під час війни РФ проти України
12 журналістів вбито під час війни РФ проти України
Статья. Дідівщина, самогубства, тортури в українській армії
Обличчя української армії


Поделиться:  
Опубликовать ВКонтакте Опубликовать в Facebook
Группы:  
Группа ВКонтакте Канал на YouTube

категория: