статьи

Свобода слова в українському Інтернеті одна з найгірших у світі

Інтернет, Україна, свобода слова, Freedom House

Статья. Інтернет, Україна, свобода слова, Freedom House

В рейтингу Freedom House, Україна опинилася в п'ятірці країн, де більше всього обмежували свободу слова в Інтернеті останні 5 років. В топ антирейтингу, український Інтернет потрапив, втративши 12 пунктів. Хоча, дотепер, Україна вважається країною з "частково вільним Інтернетом", на відміну від Росії та Китаю. Це дослідження було оприлюднене організацією Freedom House 1-го листопада 2018-го року.

Разом з Україною п'ятірку антирейтингу очолили Камбоджа, Венесуела, Єгипет та Турція.
 
За словами фахівців  Freedom House, причин падіння словоди слова в Інтернет-просторі України дві - інформаційна війна Києва з Кремлем та конфлікт з сепаратистами на непідконтрольних Україні територіях. Як яскравий приклад, інформаційної війни України проти Росії, спеціалісти Freedom House наводять блокування російських соціальних мереж та інших популярних російських ресурсів у 2017-му році в Україні.
 
Не менше занепокоєння у дослідників Freedom House викликали кричущі випадки, коли українцям-користувачам соцмереж загрожувало тюремне ув'язнення через звинувачення у сепаратизмі та екстремізмі. Хоча, їхні пости у соціальних мережах не містили жодних закликів до насилля.
 
Наголошують у Freedom House і на тому, що на непідконтрольних Україні територіях Інтернет-свобода залишає бажати кращого. Її погіршують технічні диверсії з обох сторін конфлікту, напади на журналістів та перебої з Інтернетом.
 
Найгірша Інтернет-свобода слова у світі у Китаї. Там влада не лише ввела цензуру у Всесвітньому павутинні, а й створила цілий алгоритм блокування небажаних веб-сайтів. Цими навичками на спеціальних тренінгах китайці почали активно ділитися з іншими країнами, де влада запроваджує цензуру.
 
Росія потрапила до переліку країн з обмеженим Інтернетом.
 
Варто зазначити, що в Україні не лише Інтернет-свобода під загрозою. Не краща ситуація і з українськими телеканалами. Так, 4-го жовтня 2018-го Верховна Рада ухвалила санкції щодо телеканалів NewsOne та 112 Україна. Рада Національної Безпеки та Оборони твердить, введені санкції будуть діяти лише стосовно засновників телевізійних каналів.


читайте также:
Статья. Звільнення Валерія Залужного, причини, падіння рейтингу Зеленського
Звільнення Залужного
Статья. Українські діти загинули, війна, депортовані маленькі українці
Діти війни
Статья. Росія скоїла 457 злочинів проти журналістів і медіа в Україні
43 журналісти загинули на війні в Україні
Статья. Злочини проти журналістів під час війни РФ проти України
12 журналістів вбито під час війни РФ проти України
Статья. Дідівщина, самогубства, тортури в українській армії
Обличчя української армії


Поделиться:  
Опубликовать ВКонтакте Опубликовать в Facebook
Группы:  
Группа ВКонтакте Канал на YouTube

категория:
Клуб «Талия»
YouTube
Секреты женской
красоты и успеха :)
подписаться
Вступайте в Клуб «Талия»
x