статьи

Президент Порошенко підтримав воєнний стан

Воєнний стан, РНБО, Порошенко

Статья. Воєнний стан, РНБО, Порошенко

Петро Порошенко підтримує введення воєнного стану в Україні. Про це сам голова держави повідомив на засіданні Ради Національної Безпеки та Оборони. Таке рішення Порошенко ухвалив через напад Росії на українські кораблі. Тепер - слово за українським парламентом, який екстрено збереться 26-го листопада 2018-го року у закритому режимі. Повідомляє Громадське.

Поки що воєнний стан планують запровадити на 60 днів.
 
В свою чергу, Порошенко обіцяє що воєнний стан в Україні буде обмежуватиметься тільки обороною власної території і не матиме наступального характеру. Також, за словами Порошенка, негайна мобілізація не передбачається. Введення воєнного стану не означає й обмеження конституційних прав та свобод українців, твердить глава держави.
 
Однак, за законом України, воєнний стан має значно ширші обмеження. Так, він передбачає введення трудової повинності на користь оборони для усіх працездатних громадян. Можуть ввести комендатську годину та відбирати майно усіх форм власності для оборонних потреб. Воєнний стан передбачає контроль за діяльністю засобів масової інформації. Введення воєнного стану повністю забороняє проведення референдумів, акцій та масових зібрань, зміну Конституції України та проведення виборів Президента та Верховної Ради України.
 
Нагадаю, екстрене засідання РНБО відбулося через те, що 25-го листопада 2018-го року російські судна обстріляли українські кораблі. 6 українських моряків поранено, українські судна захоплені російською стороною. Сталося це у Керченській протоці. Українські кораблі планово прямували з Одеси до Маріуполя.
 
Російська сторона пояснила таку власну поведінку тим, що начебто українські кораблі порушили територіальні води Росії та зайшли на закриту акваторію. Мовляв, до того ж, Україна не подавала заявки на проходження Керченської протоки.


читайте также:
Статья. Звільнення Валерія Залужного, причини, падіння рейтингу Зеленського
Звільнення Залужного
Статья. Українські діти загинули, війна, депортовані маленькі українці
Діти війни
Статья. Росія скоїла 457 злочинів проти журналістів і медіа в Україні
43 журналісти загинули на війні в Україні
Статья. Злочини проти журналістів під час війни РФ проти України
12 журналістів вбито під час війни РФ проти України
Статья. Дідівщина, самогубства, тортури в українській армії
Обличчя української армії


Поделиться:  
Опубликовать ВКонтакте Опубликовать в Facebook
Группы:  
Группа ВКонтакте Канал на YouTube

категория: