статьи

Правоохоронна реформа

Правоохоронна реформа, закон про органи внутрішніх справ та нацполіцію

Статья. Правоохоронна реформа, закон про органи внутрішніх справ та нацполіцію

Не пройшло і року. 2 липня 2015 року український парламент ухвалив низку законів, які є складовими правоохоронної реформи. Відбулося це лише більш, ніж через рік після приходу нової команди під президентством Петра Порошенко.

2 липня 2015 року Верховна Рада ухвалила закон про органи внутрішніх справ # 2561. Цей законопроект був внесений на розгляд парламенту Кабінетом Міністрів України. За його ухвалення проголосувало 242 народних депутати. Документ є складовою правоохоронної реформи, яку обіцяла нова влада. Пише Українська правда.
 
В законі говориться, що відтепер кожен орган системи внутрішніх справ буде самостійним апаратом виконавчої влади. До складу Міністерства внутрішніх справ України увійдуть МВС, Національна Гвардія України, прикордонна, міграційна служби, Національна поліція та служба надзвичайних ситуацій.
 
Нардеп Юрій Луценко запевнив, що таке реформування органів МВС допоможе міністерству працювати ефективніше і витрачати менше ресурсів: “Якщо раніше у міліції, прикордонників, Нацгвардії були окремі підрозділи з медицини та іншого, то зараз все централізується. Зараз буде обслуговувати один колектив інформпотоки всього міністерства.”
 
Цього ж дня  Верховній Раді був проголосований закон про створення Національної поліції. Цей документ # 2822 підтримали 278 народних обранців. Згідно закону, Національна поліція складатиметься з кримінальної, патрульної поліції, поліції охорони, спеціальної поліції та поліції особливого призначення Корпусу оперативної раптової дії.
 
За новим законом, поліція має звітувати не лише перед урядом, а перед громадськістю. Для протидії корупції, громадськість братиме участь і в дисциплінарних комісіях, де оцінюватиметься робота Нацполіції. Місцеві Ради також зможуть висловлювати недовіру місцевим керівникам поліції.   В законі про Національну поліцію також прописаний механізм, коли поліцейський може застосовувати спецзасоби.
 
Керувати Нацполіцією буде людина, яка не має стосунку до політики.
 
Навколо ухвалення закону про Нацполіцію виникло чимало сварок серед нардепів. Однак законопроект все ж проголосували.


читайте также:
Статья. Звільнення Валерія Залужного, причини, падіння рейтингу Зеленського
Звільнення Залужного
Статья. Українські діти загинули, війна, депортовані маленькі українці
Діти війни
Статья. Росія скоїла 457 злочинів проти журналістів і медіа в Україні
43 журналісти загинули на війні в Україні
Статья. Злочини проти журналістів під час війни РФ проти України
12 журналістів вбито під час війни РФ проти України
Статья. Дідівщина, самогубства, тортури в українській армії
Обличчя української армії


Поделиться:  
Опубликовать ВКонтакте Опубликовать в Facebook
Группы:  
Группа ВКонтакте Канал на YouTube

категория: