статьи

Василь Грицак призначений головою СБУ

Голова СБУ Василь Грицак, призначення

Статья. Голова СБУ Василь Грицак, призначення

У Служби Безпеки України — новий голова. 2 липня 2015 року парламент призначив керманичем СБУ Василя Грицака. До цього часу Грицак працював першим заступником голови СБУ.

За таке рішення проголосувало 340 народних обранців. Проти — голосував лише один нардеп позафракційний Віталій Купрій. Ще 30 народних депутатів від фракції Самопоміч утрималися від голосування.
 
Представник Президента у Верховній Раді Степан Кубів заявив, що це призначення “не було легким” і обговорювалося парламентарями протягом 4-х днів «до пізньої ночі».
 
Представник фракції Самопоміч та голова антикорупційного комітету парламенту Єгор Соболєв виступив проти кандидатури Грицака. Соболєв розкритикував Василя Грицака за непрозору систему перепусток до зони АТО, а також за велику кількість автомобілів у податковій декларації, які невідомо звідки взялися.
 
Нагадаю, колишнім головою СБУ був Валентин Наливайченко. Йому прийшлося піти з посади через конфлікт з Генеральною прокуратурою. Верховна Рада звільнила Наливайченка 18 червня цього року на прохання Петра Порошенка. Формальною причиною втрати посади Наливайченком була названа - погана боротьба з корупцією та контрабаною в країні.
 
Варто зазначити, що Президент Петро Порошенко представив у Міністертві Василя Грицака як виконуючого обов'язки голови СБУ ще 18 червня 2015. Указ про це з'явився на сайті голови держави того ж дня.  Тоді ж Президент висловив своє невдоволення роботою СБУ, бо вони погано борються з корупцією і контрабандою: "Питання боротьби з контрабандою являється прямою відповідальністю СБУ і тут нема чим похвалитися. Сказати, що я вкрай незадоволений, значить - нічого не сказати", - додав Петро Порошенко.
 
Нагадаю, 19 червня 2015-го Президент своїм указом звільнив і чотирьох заступників голови Служби безпеки України. Серед них - перший заступник голови СБУ Юрій Артюхов, заступники голови СБУ Віталій Циганков і Віктор Ягун, керівник головного слідчого управління СБУ Василь Вовк.   На думку опозиції, таким чином голова держави отримав лояльне керівництво СБУ.


читайте также:
Статья. Звільнення Валерія Залужного, причини, падіння рейтингу Зеленського
Звільнення Залужного
Статья. Українські діти загинули, війна, депортовані маленькі українці
Діти війни
Статья. Росія скоїла 457 злочинів проти журналістів і медіа в Україні
43 журналісти загинули на війні в Україні
Статья. Злочини проти журналістів під час війни РФ проти України
12 журналістів вбито під час війни РФ проти України
Статья. Дідівщина, самогубства, тортури в українській армії
Обличчя української армії


Поделиться:  
Опубликовать ВКонтакте Опубликовать в Facebook
Группы:  
Группа ВКонтакте Канал на YouTube

категория:
Клуб «Талия»
YouTube
Секреты женской
красоты и успеха :)
подписаться
Вступайте в Клуб «Талия»
x