статьи

Податкова міліція та СБУ взялися за "Вести"

Обшук, Вести, Гужва

Статья. Обшук, Вести, Гужва

18 червня 2015 року податкова міліція прийшла з обшуком в столичний офіс медіахолдингу “Вести”. Про це повідомив журналіст і власник холдингу Ігор Гужва. Пише інтернет-видання Українська правда з посиланням на Фейсбук Гужви.

Ігор Гужва: “У нас знову обшук: прийшли люди, назвалися податковою міліцією, виламали двері, увірвалися в приміщення, забарикадувались, юристів не пускають.”
 
У медіахолдингу сказали, що перевіряючі увірвалися в їхній офіс і повністю заблокували приміщення. При цьому, документів вони не пред'явили. На словах запевнили, що вони зподаткової міліції і в них є рішення суду на обшук компанії “Вести масс-медиа”. Однак юристам холдингу так і не вдалося побачити цю судову постанову, як і не вдалося потрапити всередину офісу.
 
Не потрапили на роботу цього дня і журналісти газети “Вести” та журналу «Вести. Репортер». Двері офісу цілий день були заблоковані.   Раніше органи Державної фіскальної служби викликали на допит 242 журналісти газети “Вести”. Офіційний привід допиту — справа про сплату податків. Хоча в самому холдингу, такі дії влади називають “сфабрикованими”.
 
У Державній фіскальній службі України підтвердили, що їхні співробітники проводять 2 обшуки у холдингу “Вести масс-медиа”. Запевняють, все роблять законно і на це в них є рішення Шевченківського суду.
 
“Проведення цієї слідчої дії здійснюється в рамках досудового слідства у кримінальній справі, початій в квітні 2014 року за фактом ухилення від сплати податків, фіктивного підприємництва та легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом, службовими особами ТОВ “Вести масс-медиа” за ознаками злочинів, передбачених частиною 3 статті 212, частини 2 статті 205, частини 3 статті 209 Кримінального Кодексу України”, - прокоментували свої дії у Фіскальній службі.
 
Також цього ж дня стало відомо, що СБУ проводить досудове слідство щодо видання «Вести. Репортер». Шукають докази у кримінальній справі за статтею «посягання на територіальну цілісність та недоторканість України».


читайте также:
Статья. Звільнення Валерія Залужного, причини, падіння рейтингу Зеленського
Звільнення Залужного
Статья. Українські діти загинули, війна, депортовані маленькі українці
Діти війни
Статья. Росія скоїла 457 злочинів проти журналістів і медіа в Україні
43 журналісти загинули на війні в Україні
Статья. Злочини проти журналістів під час війни РФ проти України
12 журналістів вбито під час війни РФ проти України
Статья. Дідівщина, самогубства, тортури в українській армії
Обличчя української армії


Поделиться:  
Опубликовать ВКонтакте Опубликовать в Facebook
Группы:  
Группа ВКонтакте Канал на YouTube

категория: