статьи

Вбили Олеся Бузину

Вбивство журналіста Олеся Бузини, свобода слова

Статья. Вбивство журналіста Олеся Бузини, свобода слова

16 квітня 2015 був вбитий біля під'їзду власного будинку відомий журналіст та письменник Олесь Бузина. Невідомі вистрелили у журналіста чотири рази. Трапилася трагедія на вулиці Дегтярівській у Шевченківському районі столиці. Наразі правоохоронці розробляють причини інциденту.

Розстріл журналіста одразу прокоментував Президент України Петро Порошенко. За словами Гаранта, це вбивство спрямоване  «на дестабілізацію внутрішньополітичної ситуації в Україні, на дискредитацію політичного вибору Українського народу».
 
Українські політики Анатолій Гриценко, Володимир Ар'єв, Вікторія Сюмар та Ігор Луценко висловились щодо можливих причин трагедії. Мовляв, це вигідно російським спецслужбам і саме російська сторона розхитує ситуацію в Україні напередодні Дня перемоги — 9 травня.
 
Одразу ж з'явилася і реакція Володимира Путіна. Російський президент назвав вбивство журналіста Бузини «політичним».
 
Останнім місцем роботи журналіста стала газета “Сегодня”. У січні 2015 його призначили головним редактором видання. Однак вже у березні, Олесь Бузина звільнився. Причинами свого вчинку, журналіст назвав цензуру у виданні, неможливість міняти кадрову політику та давати особисті коментарі іншим ЗМІ.
 
Олесь Бузина відомий український письменник та журналіст. За життя він видав кілька історичних книжок «Таємна історія України-Русі», «Революція на болоті», «Поверніть жінкам гареми», «Вурдалак Тарас Шевченко», «Ангел Тарас Шевченко». Деякі з них встигли стати скандальними і призвели до численних судових позовів.
 
В своїх книжках, як і в журналістських матеріалах Бузина намагався проводити власні розслідування. Автор завжди відверто висловлював свої погляди, як у творчості, так і в житті. Це часто призводило до різних конфліктів. Олесь Бузина виступав проти помаранчевої революції 2004-го року та неодноразово мав протистояння з депутатами від Блоку Юлії Тимошенко. Через що Бузину вважали прорегіональним журналістом і звинувачували у підтримці Партії регіонів. Хоча, сам журналіст належав до іншої політичної партії - “Русский Блок”. Він цієї політичної сили, журналіст навіть двічі балотувався у народні депутати України.
 
Також Бузина відомий своєю боротьбою з цензурою в Україні, боротьбою за вільний розвиток як української, так і російської мов на українських теренах, а також боротьбою за федералізацію країни.


читайте также:
Статья. Звільнення Валерія Залужного, причини, падіння рейтингу Зеленського
Звільнення Залужного
Статья. Українські діти загинули, війна, депортовані маленькі українці
Діти війни
Статья. Росія скоїла 457 злочинів проти журналістів і медіа в Україні
43 журналісти загинули на війні в Україні
Статья. Злочини проти журналістів під час війни РФ проти України
12 журналістів вбито під час війни РФ проти України
Статья. Дідівщина, самогубства, тортури в українській армії
Обличчя української армії


Поделиться:  
Опубликовать ВКонтакте Опубликовать в Facebook
Группы:  
Группа ВКонтакте Канал на YouTube

категория: