статьи

Десятий КиївПрайд пройшов цивілізовано

КиївПрайд 2021, марш рівності ЛГБТ

Статья. КиївПрайд 2021, марш рівності ЛГБТ

10-й марш рівності за права ЛГБТ в українській столиці пройшов спокійно. 19-го вересня цього року колона з 7-ми тисяч учасників пройшла вулицею Володимирською до площі Льва Толстого. Для того, щоб захистити демонстрантів, поліція влаштувала так званий "кордон" - правоохоронці вишикувалися в два ряди та охороняли учасників Прайду від противників заходу.

Це перший Марш рівності, учасники якого не лише заявляють про себе та вимагають толерантного ставлення суспільства. Демонстранти висувають політичні вимоги до влади у вигляді Маніфесту. Українські представники ЛГБТ прагнуть ухвалення законопроєкту, який передбачає зміни до законодавства щодо боротьби з дискримінацією і порядок відповідальності за злочини, мотивовані гомофобією, трансфобією і іншими формами нетерпимості.
 
Такі вимоги учасники Прайду сформували не просто так. В українському суспільстві дотепер відсутня толерантність у ставленні до сексуальних меншин. Прикладом, 19-го вересня організатори КиївПрайду-2021 очікували близько 10-ти тисяч учасників. Прийшло - 7. Багато хто просто боїться наражати на небезпеку себе та як наслідок - своїх близьких.
 
Противниками даного заходу є представники організацій "Традиція і порядок", "Правий сектор", "Християнський фронт". Вони теж цього дня зібралися у сквері Шевченка. Щоб уникнути конфліктів, поліція відгородила "живим коридором" одних демонстрантів від інших.
 
Однак єдиною провокацією, яка трапилася під час Прайду, були дії жінки, яка намагалася завадити руху колони.
 
Лені Емсон, директорка громадської організації "КиївПрайд": "Це вже десятий прайд, він пройшов успішно, він пройшов спокійно./Провокацій, крім жінки, яка лягла на дорозі і намагалася перешкодити проходженню колони, не було".
 
Нагадаю, під час минулого заходу щодо боротьби за права представників ЛГБТ "РейвахПрайд", сталися сутички демонстрантів з активістами праворадикальної організації "Традиції і порядок". Поліції довелося застосувати сльозогінний газ. Також правоохоронці склали адміністративні протоколи за дрібне хуліганство і непокору поліції на 12 людей, які брали участь у конфлікті.
 
Наш інформаційний портал нещодавно писав про напад на представника ЛГБТ через його орієнтацію.


читайте также:
Статья. Звільнення Валерія Залужного, причини, падіння рейтингу Зеленського
Звільнення Залужного
Статья. Українські діти загинули, війна, депортовані маленькі українці
Діти війни
Статья. Росія скоїла 457 злочинів проти журналістів і медіа в Україні
43 журналісти загинули на війні в Україні
Статья. Злочини проти журналістів під час війни РФ проти України
12 журналістів вбито під час війни РФ проти України
Статья. Дідівщина, самогубства, тортури в українській армії
Обличчя української армії


Поделиться:  
Опубликовать ВКонтакте Опубликовать в Facebook
Группы:  
Группа ВКонтакте Канал на YouTube

категория: