статьи

Україна бере прозахідний курс - закриті канали Медведчука

Указ Зеленського про санкції проти депутата ОПЗЖ Козака і телеканалів Медведчука

Статья. Указ Зеленського про санкції проти депутата ОПЗЖ Козака і телеканалів Медведчука

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про запровадження санкцій проти народного депутата з фракції «Опозиційна платформа – За життя» Тараса Козака. Також санкції накладені на вісім юридичних осіб: це телеканали «112 Україна», NewsOne, Zik, а також регіональні мовники каналу «112 Україна». Своїм указом Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО. Вищеперераховані ЗМІ належать пану Козаку, якого вважають соратником проросійського політика Віктора Медведчука.

Санкції накладені на 5 років. Вони почали діяти з 2-го лютого 2021-го року. Санкції передбачають заборону користуватися радіочастотами України, анулювання ліцензій телеканалів, блокування активів, обмеження торговельних операцій, запобігання виведенню капіталів за межі України, заборону польотів та перевезень територією України.
 
Сам народний обранець Козак вважає санкції, запроваджені проти нього незаконними та обіцяє поновити мовлення телевізійних каналів "112 Україна", Newsone та ZIK. Мовляв, такі кроки РНБО та Президента Зеленського - тиск на ЗМІ та загроза свободі слова в Україні.
 
Тарас Козак, народний депутат України: "Дії Ради національної безпеки та оборони України щодо телеканалів "112 Україна", NewsOne і ZiK, а також санкції, запроваджені проти мене особисто, є незаконними, і це черговий очевидний акт цензури щодо каналів, - зазначив Козак. - Я розцінюю такі дії РНБО як політичну розправу з боку президента Зеленського".
 
ЗМІ тим часом від джерел в СБУ та РНБО дізналися, що телеканали Тараса Козака з 2014-го року фінансувалися російським ТОВ "Торговый дом "Донские угли", яка отримує дохід від торгівлі вугіллям на окупованих територіях ОРДЛО. Тобто, фактично журналісти виявили зв"язок між Тарасом Козаком та терористами з ДНР та ЛНР.
 
Санкції Президента Зеленського проти антиукраїнських політиків схвально зустріли українці. Вперше на президентському посту Володимир Зеленський ухвалив настільки доленосне рішення для України. Поштовхом до таких дій в Україні стали санції щодо Росії в західних країнах.
 
Екс-Президент Петро Порошенко наче й вітає рішення Зеленського як таке, однак не втримався від чергової порції критики для нинішнього гаранта. Мовляв, Зеленський довго тягнув із цим рішенням. На питання ж - чому сам Порошенко не запроваджував санкцій проти Медведчука - Петро Олексійович виправдовується і каже: "Завадила передвиборча кампанія".
 
Незмінний глава Міністерства Внутрішніх Справ вже при трьох Президентах Арсен Аваков більш категоричний в оцінках. Каже, Порошенкові не вистачило політичної волі для такого рішення.
 
Арсен Аваков, Міністр внутрішніх справ: "У мене була дуже послідовна позиція всі ці роки і в багатьох моїх друзів так само. Але в якийсь момент часу у низки членів РНБО й у президента Петра Олексійовича, який багато зробив для країни, але в цьому питанні не ухвалив такого рішення, не вистачило політичної волі, а у Зеленського вистачило?"
 
США, Канада, Британія та країни Балтії підтримали рішення Банкової про закриття трьох українських телеканалів, на яких лунала російська пропаганда.
 
Вже 3-го лютого цього року Посольство Сполучених Штатів у Києві підтримало запровадження санкцій РНБО проти трьох прогандистських телеканалів. Дипломати наголосили, що "ми всі маємо працювати разом, щоб не давати застосовувати дезінформацію як зброю в інформаційній війні проти суверенних держав".
 
"США підтримують зусилля з протидії зловмисному впливу Росії, докладені вчора Україною на захист свого суверенітету й територіальної цілісності та відповідно до українського законодавства" - заявили у Посольстві США.


читайте также:
Статья. Звільнення Валерія Залужного, причини, падіння рейтингу Зеленського
Звільнення Залужного
Статья. Українські діти загинули, війна, депортовані маленькі українці
Діти війни
Статья. Росія скоїла 457 злочинів проти журналістів і медіа в Україні
43 журналісти загинули на війні в Україні
Статья. Злочини проти журналістів під час війни РФ проти України
12 журналістів вбито під час війни РФ проти України
Статья. Дідівщина, самогубства, тортури в українській армії
Обличчя української армії


Поделиться:  
Опубликовать ВКонтакте Опубликовать в Facebook
Группы:  
Группа ВКонтакте Канал на YouTube

категория:
Клуб «Талия»
YouTube
Секреты женской
красоты и успеха :)
подписаться
Вступайте в Клуб «Талия»
x