статьи

Україна ввела санкції проти Медведчука та Марченко

Санкції РНБО проти голови ОПЗЖ Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко

Статья. Санкції РНБО проти голови ОПЗЖ Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко

Рада Національної Безпеки та Оборони України запровадила санкції проти голови політради партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко. Також під санкції потрапили ще 6 фізичних та 19 юридичних осіб. Усі, хто занесені до санкційного списку, можуть бути причетними до "фінансування тероризму". Наразі Служба Безпеки України розслідує їхню причетність.

Окрім Медведчука та Марченко, санкції накладені на громадян Росії - Костянтина Вацьковського, Михайла Попова, Олександра Маслюка, Сергія Лісогора, Віталія Донченка, а також на громадянку України Наталію Лавренюк.
 
Санкції накладуть і на 5 літаків, які фактично належать Віктору Медведчуку. Ці літальні апарати здійснювали перельоти з Києва до Москви. Що ж до санкцій проти юридичних осіб - вони застосовані проти компаній в Україні, Росії та Молдові, які обслуговували ці літаки.
 
Щодо Медведчука, то Україна поверне у державну власність частину нафтопродуктопроводу Самара – Західний напрямок. Йдеться про компанію "Прикарпатзахідтранс", яка експлуатує ділянку вищезазначеного трубопроводу. У 2017 році її присвоїло оточення Віктора Медведчука.
 
За даними інтернет-видання ZN.UA, Марченко володіє 75% Новошахтинського нафтопереробного заводу в Ростовській області. І це підприємство забезпечує нафтопродуктами "ДНР" і "ЛНР".   Також Оксані Марченко належить частка акцій телевізійного каналу "1+1".
 
Тож арешт буде накладений і на них: канал не зможуть продавати протягом дії санкцій.
 
Що означають ці санкції? Блокування усіх активів та анулювання ліцензій на користування надрами підсанкційних осіб. Діятимуть ці санкції упродовж трьох років.
 
Тим часом, СБУ веде слідство з метою - задокументувати протиправний механізм постачання вугілля з тимчасово окупованої території до Росії та України. Саме так українські спецслужби планують отримати підтвердження фінансування терористичної діяльності ЛНР. Про це повідомив голова Служби Безпеки України Іван Баканов.
 
Проросійський політик та кум Президента Росії Віктор Медведчук одразу відреагував на рішення РНБО. Дії влади та Президента України Володимира Зеленського назвав анархією та беззаконням. На останок, Медведчук додав, що Зеленський перейшов останню межу - увдаривши обмеженнями по його дружині Оксані Марченко.
 
Сама Марченко навіть записала емоційне відео після введення санкцій проти неї. В ньому обіцяє боротися з "зеленим" безладом та захищати український народ від нього. Для цього вона запевняє, що йде в політику і навіть вступила до лав політичної партії власного чоловіка ОПЗЖ.
 
Варто зазначити, що наприкінці січня 2021-го року українська влада застосувала санкції проти члена ОПЗЖ Тараса Козака та трьох телеканалів з орбіти Віктора Медведчука.
 
Ситуацію прокоментував перший Президент України Леонід Кравчук. Мовляв, Віктор Медведчук лукавить, називаючи себе українським політиком. Насправді ж, діяльність Медведчука спрямована проти України.
 
Екс-президент України та лідер "Європейської солідарності" на словах радіє санкціям проти Медведчука та його оточення. Каже, що вони відповідають національним інтересам України. Запевняє, що чекає на арешт пана Медведчука. Однак, чому ж сам Порошенко перебуваючи на посту Президента не наважився на такий крок? Більше того, саме Порошенко на посту глави української держави допоміг Медведчуку уникнути цих обмежень! Своє журналістське розслідування на цю тему оприлюднив Сергій Лещенко для видання КиївПост.
 
Так, згідно розслідування - ще 4-го жовтня 2018-го року українські парламентарі проголосували за санкції на канали Медведчука. Однак в РНБО документ потрапив лише через 3 тижні - 26-го жовтня 2018-го. Та ще й текст відправили без супроводжувального листа спікера Верховної Ради. Постанова пролежала в РНБО 2 місяці. Лише 26-го грудня 2018-го сумнозвісний документ про санкції винесли на засідання Ради Національної Безпеки. Однак, там не згадувалися телеканали Віктора Медведчука.
 
Ситуація виглядала дивно і неприємно зі сторони, та саме так Петро Порошенко закрив це питання. 26-го грудня 2018-го на засіданні РНБО Президент Порошенко оголосив про доручення СБУ "протягом тижня" юридично допрацювати питання санкцій. Та пройде цілий місяць... 31-го січня 2019-го на ім"я президента Порошенко внесуть проект рішення щодо підсумків засідання 26-го грудня. Однак його так і не введуть в дію!
 
Голосування членів РНБО закінчиться 19-го березня 2019-го року й Президент Порошенко таки підпише указ. Та найголовніше - там не накладаються санкції на телеканали Медведчука, а знову доручається СБУ "завершити перевірку". Це незважаючи на те, що ще в грудні 2018-го гарант держави давав тиждень на вирішення цього питання.
 
Звісно, це було зроблене не просто так. Врятувавши канали Медведчука від санкцій, Порошенко поставив їх собі на службу під час виборів Президента 2019-го. В ефірах цих телевізійних каналів під час передвибюорної кампанії з"являлись сам Порошенко, його дружина Марина. Коли під час передвиборної кампанії на каналі 112 Петро Порошенко сказав, що СБУ не надало йому доказів про порушення закону цим телеканалом.
 
Накласти санкції Петро Порошенко міг і після поразки на виборах. Адже з 21-го квітня 2019 року (другий тур виборів) до інавгурації Володимира Зеленського 20-го травня того ж року - пройшов цілий місяць! Проте Пектро Олексійович так цього і не зробив!


читайте также:
Статья. Звільнення Валерія Залужного, причини, падіння рейтингу Зеленського
Звільнення Залужного
Статья. Українські діти загинули, війна, депортовані маленькі українці
Діти війни
Статья. Росія скоїла 457 злочинів проти журналістів і медіа в Україні
43 журналісти загинули на війні в Україні
Статья. Злочини проти журналістів під час війни РФ проти України
12 журналістів вбито під час війни РФ проти України
Статья. Дідівщина, самогубства, тортури в українській армії
Обличчя української армії


Поделиться:  
Опубликовать ВКонтакте Опубликовать в Facebook
Группы:  
Группа ВКонтакте Канал на YouTube

категория:
Клуб «Талия»
YouTube
Секреты женской
красоты и успеха :)
подписаться
Вступайте в Клуб «Талия»
x