статьи

Погроми на Банковій та хто за цим стоїть?

Протест під Офісом Президента України

Статья. Протест під Офісом Президента України

20-го березня 2021-го року під Офісом Президента України пройшла акція протесту на підтримку активіста Сергія Стерненка. Однак нічого спільного з мирним пікетом захід не мав. Протестувальники закидали адміністративну будівлю фаєрами, розбили вікна, обмалювали стіни, вікна та фасад фарбою. Серед надписів, які написали пікетувальники: свастика, погрози на адресу правоохоронців та влади.

На погроми на Банковій одразу відреагували в Кабінеті Міністрів та МВС. КабМін України засудив вандалізм та погроми, які скоїли на Банковій 20-го березня окремі учасники акції на підтримку Сергія Стерненка. Урядовці очікують від Міністерства Внутрішніх Справ та Служби Безпеки України проведення розслідування та надання відповідної правової оцінки діям протестувальників. Про це йдеться в заяві членів уряду, яку опубліковано на сайті Кабміну.
 
Прокоментував ситуацію і заступник голови МВС Антон Геращенко. Він одразу зазначив, що більшість присутніх на акції поводили себе спокійно. Проте були й провокатори, які намагалися спровокувати правохоронців на застосування сили. Тому, заступник Арсена Авакова переконаний, акція не мала нічого спільного з мирним протестом та була провокацією.
 
Антон Геращенко, заступник Міністра Внутрішніх Справ України: "Люди, які зібралися там, я розділяю їх. На більшість, які прийшли і мирно стоять, вигукують свої думки. Це їхнє право. І купка провокаторів, десь 30-40 осіб, які займаються насиллям, шкодять державному майну."
 
Наостанок Геращенко наголосив, що усі винні понесуть відповідальність та назвав імовірного замовника заворушень на Банковій. Заступник Авакова висловив думку, що в організації заворушень під Офісом Президента України особисто він вважає екс-президента України - "зацікавленою особою є Петро Порошенко".
 
Антон Геращенко, заступник Міністра Внутрішніх Справ України: "Це моя особиста думка. Так, це моя особиста думка. Йому потрібно робити все для того, щоб було гірше. Бо чим гірше, тим краще для нього", - висловився Геращенко і додав, що його заяву можна "прямо цитувати".
 
Озвучив заступник міністра Авакова і мету замовника.   Антон Геращенко, заступник Міністра Внутрішніх Справ України:  "Очевидно, що замовники цієї провокації мріють, щоб вийшла поліція, застосувала силу і пролилася кров. Після цього президента звинуватять у тому, що він використовує силу, щоб не давати громадянам висловлювати свою думку на мирних мітингах. Ми не будемо йти на шляху такої провокації. У нас достатньо сил, щоб захистити громадський порядок, щоб все владнати. Ще раз хочу сказати: ті, хто замовляють вони хочуть, щоб пролилася кров".
 
Варто зазначити, раніше Антон Геращенко вже висловлював переконання у причетності екс-президента Петра Порошенка до заворушень на вул. Банковій, які відбулися під час минулої акції на підтримку активіста Сергія Стерненка.
 
В свою чергу партія 5-го Президента України Петра Порошенка «Європейська солідарність», заявила, що чекає на вибачення від представників чинної влади і спростування дезінформації про нібито причетність Порошенка до подій під Офісом Президента в Києві.
 
Такі заяви в партії назвали «параноєю» й заявили, що з ними виступали «окремі екстравагантні представники влади», маючи на увазі сказані раніше 20-го березня слова заступника Міністра Внутрішніх Справ України Антона Геращенка.
 
Партія ЄС оприлюднила у своєму Фейсбуку заяву: "Наявність параної не означає, що за поширення брехні не треба вибачатися. Сподіваємося, у пана Геращенка вистачить волі та совісті спростувати дезінформацію".
 
Однак в партії ЄС засудили підпал таблиці під офісом Президента з державним гербом України та розпис стін цієї будівлі. В «Європейській солідарності» наголосили: «Виступаючи проти політичного переслідування опонентів влади, ми рішуче засуджуємо наругу над державними символами».


читайте также:
Статья. Звільнення Валерія Залужного, причини, падіння рейтингу Зеленського
Звільнення Залужного
Статья. Українські діти загинули, війна, депортовані маленькі українці
Діти війни
Статья. Росія скоїла 457 злочинів проти журналістів і медіа в Україні
43 журналісти загинули на війні в Україні
Статья. Злочини проти журналістів під час війни РФ проти України
12 журналістів вбито під час війни РФ проти України
Статья. Дідівщина, самогубства, тортури в українській армії
Обличчя української армії


Поделиться:  
Опубликовать ВКонтакте Опубликовать в Facebook
Группы:  
Группа ВКонтакте Канал на YouTube

категория: