статьи

Виховання жорстокістю

Булінг, насилля в школах та дитячих садках

Статья. Булінг, насилля в школах та дитячих садках

Українська система освіти, а точніше, середня школа та дитячий садок майорять випадками насилля з боку вихователів та вчителів. Через це школярі та вихованці дитсадків отримують психологічні, фізичні травми та навіть вкорочують собі віку.

4-го квітня 2021-го року у Запоріжжі 15-річна школярка вчинила самогубство. Батьки знайшли її у власній кімнаті повішеною. У передсмертній записці учениця місцевої гімназії № 47, звинуватила двох своїх вчительок та однокласників у знущаннях. Мова йде про класного керівника та вчительку української мови. За словами вже покійної дівчини, вони систематично ображали школярів та чинили психологічний тиск. Що ж до себе, вона написала, що вони зламали її та зруйнували її життя.
 
Мати покійної школярки теж звинувачує у смерті доньки - вчителів та однокласників. Мовляв, саме через булінг у школі 15-річна Віка вкоротила собі віку. Напередодні трагедії, Віка жалілася мамі, мовляв, в школі її обзивали "свинею неосвіченою".
 
Родина Віки шокована її самогубством. Адже дівчина до останнього була веселою, мала друзів та збиралася у майбутньому стати медиком. Вона добре вчилася, приймала участь в олімпіадах та конкурсах. Скаржилася рідним вона тільки на образи з боку вчителів.
 
Тож мама школярки пішла поговорити на тему булінгу з класним керівником. Однак це тільки погіршило ситуацію. Наступного дня вчителька винесла приватну розмову на загал і висміяла Віку перед усім класом.
 
Правоохоронці перекваліфікували статтю "самогубство"  на "доведення до самогубства". У пресслужбі Нацполіції Запорізької області наразі перевіряють факти, викладені у передсмертній записці дівчини. Опитують учнів та вчителів навчального закладу. Триває розслідування.
 
26-го квітня 2021-го року у тому ж Запоріжжі в дитячому садку "Евріка" з вікна другого поверху випав малюк. 4-річний Тимур Абаджі отримав перелом черепа та шиї. Зараз хлопчик знаходиться в реанімації у медикаментозному сні.
 
За попередньою інформацією, вихователька повела дітей на прогулянку на вулицю, а хлопчика не помітила, бо той був у туалеті. Малюк хотів на вулицю і тому виліз на вікно. Потім, вистибнув у нього.
 
Порушена кримінальна справа за статтею 137 КК України - неналежне виконання обов'язків з охорони життя та здоров'я дітей. Триває слідство, поліція з'ясовує подробиці.
 
Вищенаписані сумні випадки в Україні трапляються не рідко. А все тому, що ні вчителі з вихователями, ні керівництво школи не несуть відповідальності за вчинене. Максимальне покарання - звільнення з роботи. Тож вчитель влаштовується на нову роботу і продовжує практикувати свої садистські методи на інших дітях.
 
Щоб зламати цю насильницьку систему в українській освіті, треба щоб правоохоронні органи та суди виконували свою роботу належним чином - перестали брати хабарі та дотримувалися закону.


читайте также:
Статья. Звільнення Валерія Залужного, причини, падіння рейтингу Зеленського
Звільнення Залужного
Статья. Українські діти загинули, війна, депортовані маленькі українці
Діти війни
Статья. Росія скоїла 457 злочинів проти журналістів і медіа в Україні
43 журналісти загинули на війні в Україні
Статья. Злочини проти журналістів під час війни РФ проти України
12 журналістів вбито під час війни РФ проти України
Статья. Дідівщина, самогубства, тортури в українській армії
Обличчя української армії


Поделиться:  
Опубликовать ВКонтакте Опубликовать в Facebook
Группы:  
Группа ВКонтакте Канал на YouTube

категория:
Клуб «Талия»
YouTube
Секреты женской
красоты и успеха :)
подписаться
Вступайте в Клуб «Талия»
x