статьи

Порошенко подав до суду на ВВС

Порошенко, позов до суду, ВВС

Статья. Порошенко, позов до суду, ВВС

Президент України Петро Порошенко судиться з ВВС. Сталося це після виходу в ефір вечірніх новин телеканалу BBC One з сюжетом, що мовляв, український гарант через посередників заплатив щонайменше 400 тисяч доларів за зустріч із Дональдом Трампом. Представники Порошенка заявили, що ця інформація неправдива і звернулися на канал з вимогою видати в ефір спростування та вибачення. Канал відмовився. У відповідь, у Порошенка заявили, що ВВС розглянув їхню скаргу у "зневажливий і нахабний спосіб" і пішли до суду. Пише видання "Українська правда".

Скандальний телевізійний сюжет для новин зробив відомий британський журналіст-розслідувач Пол Вуд. У матеріалі йдеться про те, що адвокат американського Президента Дональда Трампа Майкл Коен отримав секретний платіж від 400 до 600 тисяч доларів за організацію зустрічі між Порошенком та Трампом у червні 2017-го року. Ця інформація була поширена не лише у телевізійних новинах ВВС, а й на офіційному веб-сайті.
 
Представники Порошенка назвали оприлюднену ВВС інформацію відвертою брехнею і зажадали її спростування. В адміністрації Петра Порошенка заявляють, що президент "зазнав серйозної репутаційної шкоди, пережив суттєвий стрес та збентеження". Також, за словами позивачів, телевізійний сюжет та публікація на сайті ВВС завдала збитків не тільки іміджу президента, але і його репутації політика та підприємця.
 
Позов датований 3 вересня 2018 року. Інтереси Петра Порошенка у суді королівської лави Високого суду Англії та Уельсу, представляє британська юридична компанія Atkins Thompson. Адвокати українського Президента вимагають визнати опубліковану інформацію про зустріч Трампа та Порошенка неправдивою, вимагають її спростування та вибачень. До того ж, представники  Atkins Thompson вимагають відшкодування збитків.


читайте также:
Статья. Звільнення Валерія Залужного, причини, падіння рейтингу Зеленського
Звільнення Залужного
Статья. Українські діти загинули, війна, депортовані маленькі українці
Діти війни
Статья. Росія скоїла 457 злочинів проти журналістів і медіа в Україні
43 журналісти загинули на війні в Україні
Статья. Злочини проти журналістів під час війни РФ проти України
12 журналістів вбито під час війни РФ проти України
Статья. Дідівщина, самогубства, тортури в українській армії
Обличчя української армії


Поделиться:  
Опубликовать ВКонтакте Опубликовать в Facebook
Группы:  
Группа ВКонтакте Канал на YouTube

категория:
Клуб «Талия»
YouTube
Секреты женской
красоты и успеха :)
подписаться
Вступайте в Клуб «Талия»
x