статьи

ГПУ порушує свободу слова щодо Седлецької - ЄС

Журналістка Наталя Седлецька, ЄС, ГПУ, свобода слова

Статья. Журналістка Наталя Седлецька, ЄС, ГПУ, свобода слова

Євросоюз турбується про порушення свободи слова в Україні. Підставою для цього стало рішення Печерського суду Києва про надання Генеральній прокуратурі даних з телефону журналістки Наталії Седлецької. Пише інтернет-видання Українська правда.

Відповідну заяву 5 вересня 2018-го року зробила речниця ЄС Майя Косьянчич:"Рішення Печерського райсуду про надання Генпрокуратурі доступу до мобільного телефону міжнародно визнаної журналістки Наталії Седлецької, включаючи її повідомлення та геолокацію, викликає дуже серйозні питання. Ніяке рішення суду не повинно порушувати основні свободи ЗМІ та міжнародні журналістські стандарти, такі як захист джерел журналістів".
 
У ЄС б'ють на сполох, бо саме слідча журналістика допомагає в боротьбі з корупцією в Україні. Тому, у заяві також висловлюється сподівання, що "українська влада забезпечить сильний юридичний захист журналістів".
 
Нагадаю, 4-го вересня, одразу після оголошення вироку суду, "Радіо Свобода" зробило офіційну заяву та висловило обурення його рішенням. Адже Печерський суд дав Генпрокуратурі доступ з мобільного оператора до розмов, СМС та геолокації журналістки та головного редактора програми розслідувань "Схеми" Наталії Седлецької впродовж останніх 17-ти місяців.
 
В свою чергу, у ГПУ запевнили, що жодним чином не втручатимуться у професійну діяльність та особисте життя Седлецької, а журналістка виступає в якості можливого свідка.
 
Згодом стало відомо, що ГПУ отримала судовий дозвіл на доступ до даних також про журналістку "Нового Времени" Христину Бердинських.


читайте также:
Статья. Звільнення Валерія Залужного, причини, падіння рейтингу Зеленського
Звільнення Залужного
Статья. Українські діти загинули, війна, депортовані маленькі українці
Діти війни
Статья. Росія скоїла 457 злочинів проти журналістів і медіа в Україні
43 журналісти загинули на війні в Україні
Статья. Злочини проти журналістів під час війни РФ проти України
12 журналістів вбито під час війни РФ проти України
Статья. Дідівщина, самогубства, тортури в українській армії
Обличчя української армії


Поделиться:  
Опубликовать ВКонтакте Опубликовать в Facebook
Группы:  
Группа ВКонтакте Канал на YouTube

категория: