статьи

В Україні заблокували російські соцмережі

Блокування російських соціальних мереж, вконтакті, РНБО, Україна

Статья. Блокування російських соціальних мереж, вконтакті, РНБО, Україна

Відтепер український Інтернет обмежений. 15-го травня 2017-го року Президент Петро Порошенко своїм указом увів в дію рішення РНБО про блокування ряду російських веб-сайтів. Серед яких соціальні мережі ВКонтакті, Однокласники, пошукові ресурси Yandex, Mail.ru та бухгалтерська програма 1С. Причиною такої заборони Петро Порошенко назвав російську пропаганду на вищеперелічених сайтах. Мовляв, українці можуть прожити і без підконтрольних російським ФСБ ресурсів. Повідомляє Німецька Хвиля DW.

Стежити за виконанням заборони, будуть Служба Безпеки України та уряд. Хоча, правозахисники твердять, закривати сайти в Україні за законом може тільки суд.
 
Найбільше спантеличення таке рішення влади викликало у провайдерів, які надають людям послуги доступу до Всесвітнього павутиння. Вони не знають - що робити?! Адже щоб виконати владну заборону треба час і гроші. Оскільки, треба змінювати алгоритм роботи мереж. Також провайдери мають розуміти у які часові терміни треба виконати блокування та яке покарання очікує, якщо вони не встигнуть це зробити. Голова Інтернет-асоціації України Олександр Федієнко: "Для реалізації блокування провайдерам може знадобитися час і великі кошти на переоснащення обладнання та зміну топології мережі".
 
Закриття російських веб-сайтів викликало чимале обурення у суспільстві. За статистикою, тільки в соціальній мережі Вконтакті зареєстровано близько 10-ти мільйонів українців. До речі, протягом 3-х років свого Президентства сам Петро Порошенко використовував цю соцмережу для власних повідомлень. Тож, чому було ухвалене таке рішення та чому його втілили в життя саме зараз наразі невідомо.
 
Нагадаю, цензура в Інтернеті запроваджена у Китаї, Ірані, Туреччині. Зараз подібна тенденція прийшла і в Україну. Однак, прикладом, як показує турецький досвід, обійти цю заборону не проблема. Вже зараз у пошуковиках з'явився цілий вказівник - Що, Як і за Чим робити щоб увійти на заборонені веб-ресурси.


читайте также:
Статья. Звільнення Валерія Залужного, причини, падіння рейтингу Зеленського
Звільнення Залужного
Статья. Українські діти загинули, війна, депортовані маленькі українці
Діти війни
Статья. Росія скоїла 457 злочинів проти журналістів і медіа в Україні
43 журналісти загинули на війні в Україні
Статья. Злочини проти журналістів під час війни РФ проти України
12 журналістів вбито під час війни РФ проти України
Статья. Дідівщина, самогубства, тортури в українській армії
Обличчя української армії


Поделиться:  
Опубликовать ВКонтакте Опубликовать в Facebook
Группы:  
Группа ВКонтакте Канал на YouTube

категория:
Клуб «Талия»
YouTube
Секреты женской
красоты и успеха :)
подписаться
Вступайте в Клуб «Талия»
x