статьи

Журналіст Бабченко живий - вбивство інсценовано

Аркадій Бабченко, журналіст, вбивство, живий

Статья. Аркадій Бабченко, журналіст, вбивство, живий

Увечері 29-го травня 2018-го року правоохоронці повідомили про вбивство журналіста Бабченка. А вже 30-го травня на брифінгу голови СБУ Василя Грицака, повідомили інформацію, що Аркадій Бабченко живий, а його вбивство - спецоперація Служби Безпеки. Повідомляє "Детектор Медіа".

Ще за день стало відомо, що начебто замах на відомого журналіста готувала людина на ім'я Борис Герман. Крім того, тоді ж СБУ оприлюднили інформацію про імовірний список з 47 осіб, яких, за словами правоохоронців, теж хотіли усунути російські спецслужби. Мовляв, їхні імена також повідомив той самий Борис Герман.
 
Генпрокурор Юрій Луценко усім зі списку пообіцяв охорону від держави. Усі перелічені у списку були запрошені до СБУ на закриту зустріч. Більшість у списку, за словами Луценка, журналісти. Національна поліція вже взяла під охорону 7 людей зі списку.
 
Ситуацію навколо "списку 47-ми" прокоментував один з його фігурантів - російський журналіст Матвій Ганапольський, який зараз живе та працює в Україні. Мовляв, погодився на охорону, бо правоохоронці показали відеозаписи, які доводять небезпеку.
 
Свою оцінку ситуації дала і відома журналістка, головний редактор авторитетної газети "Дзеркало тижня" Юлія Мостова, яка теж правоохоронцями занесена до "Списку 47-ми". Вона заявила, що не вірить Генпрокуророві Луценку. Щодо фейкової новини про вбивство Бабченка, які поширили ледь не усі українські ЗМІ, Мостова сказала: "Ще в світі ніхто не придумав, як боротися з фейками. Журналістика, яка вмирає в тому романтично-цинічному вигляді, в якому вона існувала, ця журналістика втратила "палату мір і ваг". У журналістиці були такі "палати", в які можна було приходити і перевіряти. Якщо там ця інформація не з'явилася, значить це не правда. Або якщо вона з'явилася - то це правда. Все, це зникло, і не тільки у нас в країні. Це зникло в світі. ВВС роблять помилку, не дивлячись на свою дику кристалічну решітку правил, норм, нормативів. Я вже не кажу про CNN, в якому відбивається одна Америка, а в FoxNews відбивається інша Америка. І все більше помиляється The New York Times, The Washington Post - і немає "палати". І це рай для непорядних людей. Карта пішла негідникам. І захиститися неможливо. Немає такого місця, де можна сказати: "Це не правда", - і це всі почують. У політтехнологіях це називається "мінусова кампанія": коли людина наймає спеціальних негідників, які можуть талановито обгадити інших людей".
 
Згодом, інтернет-видання «Страна.ua» та «Українська правда» опублікували «список із 47 українських журналістів і блогерів, яким, за словами українських спецслужб, може загрожувати небезпека. 


читайте также:
Статья. Звільнення Валерія Залужного, причини, падіння рейтингу Зеленського
Звільнення Залужного
Статья. Українські діти загинули, війна, депортовані маленькі українці
Діти війни
Статья. Росія скоїла 457 злочинів проти журналістів і медіа в Україні
43 журналісти загинули на війні в Україні
Статья. Злочини проти журналістів під час війни РФ проти України
12 журналістів вбито під час війни РФ проти України
Статья. Дідівщина, самогубства, тортури в українській армії
Обличчя української армії


Поделиться:  
Опубликовать ВКонтакте Опубликовать в Facebook
Группы:  
Группа ВКонтакте Канал на YouTube

категория:
Клуб «Талия»
YouTube
Секреты женской
красоты и успеха :)
подписаться
Вступайте в Клуб «Талия»
x