статьи

Перевантаження та сіра зарплата на каналі Порошенка

5 канал, Порошенко, сіра зарплата, звільнення журналістів

Статья. 5 канал, Порошенко, сіра зарплата, звільнення журналістів

Двоє звільнених журналістів 5 каналу заявили про надмірне перевантаження роботою та сіру зарплату. Про це повідомляє Німецька Хвиля. Своє обурення висловили звільнені журналісти Роман Сухан та Христина Бондаренко.

За словами журналіста Романа Сухана, причиною його звільнення стали скарги керівництву на перевантаження на роботі. Адже, приходилося працювати "за трьох".
 
Також Роман поскаржився на подвійну бухгалтерію на каналі. Мовляв, у журналістів на 5-му каналі є 2 зарплатні картки. Перша - для білої мінімальної зарплати і друга - для сірої, в кілька разів більшої за першу.
 
Роман Сухан, журналіст 5 каналу: "У нас на каналі абсолютно сіра бухгалтерія, незахищені працівники, бо немає ні лікарняних, ні медичного страхування, жодних соціальних гарантій".
 
Цю інформацію підтвердила колишня журналістка 5 каналу Христина Бондаренко: "Журналісти безправні, адже на каналі практикується система штрафів, які знімаються з "сірої" картки і ніхто не може нічого довести, бо вона неофіційна. Мене оштрафували на дві тисячі гривень незрозуміло за що і я не могла нічого довести".
 
У відповідь керівництво каналу усе заперечує. Мовляв, до профспілки зі скаргами ніхто не звертався. Шеф-редактор каналу Володимир Мжельський каже: "Журналісти захищені. Вони отримують хороші зарплати. Декларовані принципи щодо незалежності журналістів власником каналу виконуються ".
 
Від автора. Сіра та чорна зарплати, відсутність соціальних гарантій, ненормований робочий день - проблеми української журналістики. Таким чином, у власника з'являється інструмент тиску на журналістів та редакторів.


читайте также:
Статья. Звільнення Валерія Залужного, причини, падіння рейтингу Зеленського
Звільнення Залужного
Статья. Українські діти загинули, війна, депортовані маленькі українці
Діти війни
Статья. Росія скоїла 457 злочинів проти журналістів і медіа в Україні
43 журналісти загинули на війні в Україні
Статья. Злочини проти журналістів під час війни РФ проти України
12 журналістів вбито під час війни РФ проти України
Статья. Дідівщина, самогубства, тортури в українській армії
Обличчя української армії


Поделиться:  
Опубликовать ВКонтакте Опубликовать в Facebook
Группы:  
Группа ВКонтакте Канал на YouTube

категория: