статьи

Заарештовано правозахисницю Наталію Лордкіпанідзе

Арешт, Наталія Лордкіпанідзе, правозахисниця

Статья. Арешт, Наталія Лордкіпанідзе, правозахисниця

30-го січня 2016-го року у столиці кинули за грати відому правозахисницю, координатора "Руху за пряме народовладдя в Україні" Наталію Лордкіпанідзе. Останні кілька років, Наталія займалася захистом активістів, заарештованих за політичними мотивами. Пише інтернет-видання Українська правда.

Наталію Лордкіпанідзе звинувачують у замахові на колишнього чоловіка. Начебто, правозахисниця намагалася організувати замовне вбивство. Столичний Шевченківський суд обрав запобіжний захід для Лордкіпанідзе - 60 діб тримання під вартою.
 
На думку доньки правозахисниці Юлії Лорд, таким чином її матір хочуть дискредитувати у очах громадськості та усунути від громадської діяльності. Для цього, сфальсифікували справу проти Лордкіпанідзе.
 
У свою чергу, Служба Безпеки України повідомила, що затримавши Наталію Лордкіпанідзе 29 січня 2016-го року, вони попередили замовне вбивство: "Шестидесятирічна киянка з корисливих мотивів за три тисячі доларів замовила вбивство чоловіка. В результаті оперативної комбінації замовниці надали сфабриковані фотографії зімітованого вбивства. Співробітники Головного управління СБУ у м. Києві та Київській області спільно з поліцією затримали жінку під час передачі "псевдокілеру" частини винагороди у сумі 20 тисяч гривень".
 
Наталія Лордкіпанідзе є відомим громадським діячем, волонтером, координатором "Руху за пряме народовладдя в Україні". Вона надавала допомогу незаконно засудженим та незаконно утримуваним у СІЗО, брала активну участь у визволенні політв'язнів.


читайте также:
Статья. Звільнення Валерія Залужного, причини, падіння рейтингу Зеленського
Звільнення Залужного
Статья. Українські діти загинули, війна, депортовані маленькі українці
Діти війни
Статья. Росія скоїла 457 злочинів проти журналістів і медіа в Україні
43 журналісти загинули на війні в Україні
Статья. Злочини проти журналістів під час війни РФ проти України
12 журналістів вбито під час війни РФ проти України
Статья. Дідівщина, самогубства, тортури в українській армії
Обличчя української армії


Поделиться:  
Опубликовать ВКонтакте Опубликовать в Facebook
Группы:  
Группа ВКонтакте Канал на YouTube

категория: